Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomozimo!

Samohrana majka petero djece živi u kući bez krova, struje i vode

Dragana Majdančić  (1)
Foto: Maja Šantoši
1/5
07.04.2013.
u 13:09

Krova nema jer žive od socijalne pomoći pa kuću nisu mogli dovršiti. Nije ni ožbukana, priča velečasni Ivan Zirdum iz Đakova koji je pokrenuo akciju za pomoć obitelji

Dragana Majdančić samohrana je majka petero djece, a obitelj stanuje u kući bez vode, struje i - krova. Uselili su jesenas u nedovršenu kuću u Novoj Bukovici nedaleko od Slatine, koja ima samo betonsku deku.

- Krova nema jer žive od socijalne pomoći pa kuću nisu mogli dovršiti. Nije ni ožbukana – priča nam velečasni Ivan Zirdum, umirovljeni svećenik iz Đakova koji nije ostao gluh na apele nesretne obitelji.

U tako teškim uvjetima, Majdančićevi su i prezimili.

- Kad god je kiša padala, curilo je u svaku prostoriju. Posjetio sam obitelj dva puta i slao električara i vodoinstalatera da započnu svoj posao. Najvažnije je sada staviti na kuću solidan krov, a onda obaviti najnužnije radove oko struje, vodovoda, sanitarnog čvora i žbukanja – navodi velečasni. Procjenjuje kako bi se sve to moglo izvesti za stotinjak tisuća kuna.

Najstariji Draganin sin ima 19, a najmlađa kćer osam godina. Velečasni Zirdum odlučio je skupljati pomoć za ovu obitelj i organizirati radove na kući. Nesebični svećenik marljivo pomaže nesretnim građanima već 30 godina. Prikupio je nekoliko milijuna kuna kojima je sagradio kuće za desetak obitelji i tako im osigurao krov nad glavom.

- No, ništa ne mogu sam. Zajednički možemo pomoći jednoj siromašnoj obitelji i pokazati solidarnost – ističe on.

Svoje priloge građani mogu poslati na adresu Karitativni fond UPT, Luke Botića 4, 31400 Đakovo ili ih uplatiti na žiro račun Karitativni fond UPT Đakovo, br.25oooo9-1102058626. Organizatora se, pak, može kontaktirati na broj telefona 099 230 7620.

- Može se, dakako, pomoći i u materijalu. Izvještavat ćemo o radovima i zahvaliti svakom darovatelju i za najmanji prilog – poručuje velečasni Zirdum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije