Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Imamo brojne opcije'

SAD poručuje Sj. Koreji: Na svaku prijetnju stići će snažan vojni odgovor

James Mattis i Joseph Dunford
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.09.2017.
u 23:06

"Jasno smo rekli da smo kadri braniti nas i naše saveznike, Južnu Koreju i Japan", rekao je američki ministar obrane Jim Mattis

Sjedinjene Države su u nedjelju zaprijetile "snažnim vojnim odgovorom" u slučaju prijetnji Sjeverne Koreje američkom teritoriju ili saveznicima, inzistirajući na jedinstvu međunarodne zajednice u traženje denuklearizacije Korejskog poluotoka.

"Imamo brojne vojne opcije i predsjednik želi biti informiran o svakoj od njih", rekao je američki ministar obrane Jim Mattis u kratkoj izjavi iz Bijele kuće nakon sastanka s Donaldom Trumpom.

"Jasno smo rekli da smo kadri braniti nas i naše saveznike, Južnu Koreju i Japan", dodao je i spomenuo bezrezervni angažman prema tim zemljama.

"Na svaku prijetnju Sjedinjenim Državama i teritorijima, uključujući i Guam, ili saveznicima, stići će snažan vojni odgovor", upozorio je general Joe Dunford, šef Združenog stožera američke vojske.

Mattis je precizirao da Sjedinjene Države ni na koji način ne pokušavaju u potpunosti uništiti Sjevernu Koreju, ali je pozvao sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Una da posluša poruku Vijeća sigurnosti UN-a čiji su se članovi jednoglasno složili u vezi prijetnje koju predstavlja Sjeverna Koreja.

Vijeće sigurnosti će se hitno sastati u ponedjeljak ujutro. Sjedinjene Države, Velika Britanija, Francuska, Japan i Južna Koreja su tražili održavanje sastanka u 10 sati po lokalnom vremenu, objavilo je američko veleposlanstvo pri UN-u.

Komentara 28

Avatar Proleter
Proleter
00:48 04.09.2017.

Izraelsko-američki koljači spaljeni - Deir ez Zor oslobođen. Velika pobjeda slobodnog svijeta :)

MA
Marcone
00:44 04.09.2017.

Dom za vješanje spremni!

EP
Elio Pisak te razveselio
22:43 05.09.2017.

Uf kako hrabro vozi taj Kimi Raikkonen. Hehe mislim Kim. Plišani medo prca amere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije