Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prvom čitanju

Sabor jednoglasno usvojio Zakon o službi u Oružanim snagama

OS RH
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
26.01.2018.
u 16:30

Temeljni cilj Zakona o službi u OS RH je podizanje standarda i uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika, kažu u MORH-u

Sabor je danas u prvom čitanju jednoglasno izglasao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama RH, a većinom glasova izglasan je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obrani.

Prijedloge tih zakona jučer je u Saboru predstavio potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Temeljni cilj Zakona o službi u OS RH je podizanje standarda i uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika, kažu u MORH-u. Tako su u izmjenama Zakona o službi OS RH predložene promjene koje podrazumijevaju vraćanje plaćanja rada umjesto postojećeg isključivog plaćanja dužnosti te uvođenje posebnih naknada za stražu, dežurstvo i rad na terenu.

OS RH
1/24

Također, pripadnicima Oružanih snaga omogućit će se bolji profesionalni razvoj, kao i vraćanje dostojanstva vojnog poziva radi većeg interesa za pristup u Oružane snage te će pridonijeti povećanju sigurnosti i zaštite Republike Hrvatske i njezinih građana, kroz promicanje vojnog poziva i vrijednosti Domovinskog rata, navodi MORH

Nove Izmjene i dopune Zakona o obrani obuhvaćaju nekoliko područja: jasnije utvrđivanje prava i obveza pričuvnog sastava, mogućnost pokretanja dodatnih sadržaja dragovoljnog vojnog osposobljavanja za potrebe obrane i nacionalne sigurnosti, unaprjeđivanje obrazovanja i znanstvene djelatnosti za potrebe obrane, uporabu i korištenje OS RH i dr.

Metodsko-pokazna vježba hrvatske vojske:

OS RH
1/23

Komentara 6

DU
Deleted user
20:55 26.01.2018.

A kako će te to financirati? Sigurno novim kreditom, tako da još malo zadužite državu. Jer ipak vi ne morate vraćati taj kredi.

AM
Aleksandar_Malivojevic
13:14 27.01.2018.

posljednje pripreme da hrvati idu voditi ratuve za inetrese likova poput trumpa i wall streeta. povijest se ponavlja šta nije ni čudno kad su na vlasti oni koji su prepisivali domaće zadaće i diplomske radove kako bi mogli završiti školovanje i oni kojima je životna misija i poziv uništavanje i izdaja hrvatske. vjerodostojno.

DU
Deleted user
20:26 26.01.2018.

Umjesto da se pomogne sirotinji, mi iako smo ušli u NATO savez opet bacamo novac u provaliju ili grabu bez dna? Da se zarati, tada će kao i prije 28 godina, sirotinja donijeti pobjedu nad možebitnim neprijateljem? Mi smo siromašna zemlja bogatih političara i Javnih djelatnika (jasno ne svih), a da ste se tako predstavili u Predizbornim kampanjama, vjerojatno ne bi dobili ni 5% glasova, jer tada ste to trebali reći, a za takvu stvar kao i za Genetski modificiranu hranu, trebate ići na referendum? To je pre veliko pitanje da Sabor koji čak nema večinskog vođu, odlučuje o takvim stvarima? Stiče se dojam da je netko primio mito bar što se tiče genetski modificirane hrane? Zastupnik je Njemačka, odnosno Bajer, za tu ne daj nam bože zla hranu, koju organizam ne prepoznaje i od nje stvara samo debeli sloj sala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije