Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žustra rasprava

Glasnović kritizirao J. Babić i D. Jovića, Glavašević: To je govor mržnje i stavljanje mete na leđa

Željko Glasnović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/11
26.01.2018.
u 13:17

Glasnovićev istup izazvao je negodovanje dijela zastupnika u Saboru, pa tako i SDP-ova Bojana Glavaševića.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović danas je stanku u Saboru iskoristio kako bi kritizirao izložbu o Jasenovcu koja je otvorena u New Yorku, ali i pokojnu novinarku Jasnu Babić te profesora na Fakultetu političkih znanosti Dejana Jovića. SDP-ov Bojan Glavašević taj je istup ocijenio govorom mržnje te kritizirao predsjedavajućeg u Saboru koji taj Glasnovićev istup nije prekinuo.

– Poštovani kolege, u Hrvatskoj su ugrožena najtemeljnija ljudska prava. Koja prava? Pravo na jednakost pred sudovima, pravo na privatno vlasništvo nije riješeno, 5 posto zemljišnih knjiga je sređeno i opet glumimo pluralnu demokraciju. Je li temeljno ljudsko pravo – pravo na istinu? Kad govorimo o istini, evo izložbe o Jasenovcu u East Riveru u New Yorku, sad se održava. Navodi se 700.000 žrtava, opet falsificirana povijest. Kad ćemo mi shvatiti da u Hrvatskoj još vlada jedna profesionalna velikosrpska agentura, tu u ovoj državi koja namjerno skriva spise, prave spiskove tih žrtava, ne samo u Jasenovcu nego i u Drugom svjetskom ratu. Kad ćemo toga biti svjesni? – kazao je Glasnović. Hrvatsku se, dodaje, u inozemstvu gleda kroz povijest Drugog svjetskog rata, a mi i dalje nemamo, tvrdi, službenu povijest tog razdoblja.

Željko Glasnović
1/28

– Što se događa ovdje? Je li se čudimo tome, za gospodina Josipovića 50 posto ljudi tamo u kabinetu bili su suradnici bivše UDBA-e, članovi Komunističke partije i jugofili kao Dejan Jović. Čemu se mi čudimo? Oni su plaćeni, to su profesionalni antifašisti koji su plaćeni da drže Hrvatsku na dužničkoj klupi. Oni su se uvukli u medije, nevladine udruge itd. Jasna Babić je preminula, pokoj joj duši, ona je doajen hrvatskog istražiteljskog novinarstva, a bila je vezana za grupu Labrador koja je rušila spomenike na židovskom groblju 90-ih godina. Doajen hrvatskog istražiteljskog novinarstva. Što možemo očekivati? – govorio je Glasnović jutros u sabornici.

Taj je istup izazvao negodovanje dijela zastupnika u Saboru, pa tako i SDP-ova Bojana Glavaševića. – Glasnovićev istup doživio sam kao govor mržnje. Ne znam u kojem trenutku je postalo prihvatljivo da se stavlja meta na leđa, primjerice, jednom sveučilišnom profesoru i jednoj pokojnoj novinarki. Ne znam u kojem trenutku bez ikakvog argumenta postalo je prihvatljivo da ignoriramo da ljudi koji su izabrani u Hrvatski sabor bez ikakve sankcije, bez ikakvog upozorenja predsjedavajućeg mogu takve stvari govoriti. Ne trebamo se čuditi ako se danas-sutra tom istom Dejanu Joviću, kojega je Glasnović danas prozvao i stavio mu metu na leđa, nešto loše dogodi. Onda ćemo se pitati 'kako to'. A evo 'kako to', zato što ovakve stvari prolaze nesankcionirano – kaže Glavašević te dodaje kako reakcija na takav govor ne bi smjela ovisiti o tome tko je predsjedavajući u tom trenutku.

– Vrlo brzo postalo je jasno da Glasnović neće govoriti o temi koju je najavio i da ide u još jednu od svojih tirada o svojim imaginativnim neprijateljima koje stalno traži. Bojim se da je to nešto na što smo svi jednostavno otupili i u nekom trenutku svi smo to prestali slušati. Ali publika gospodina Glasnovića nije prestala slušati i ona vrlo jasno može identificirati o čemu je riječ, a riječ je o pozivu da se nešto napravi u vezi s tim o čemu govori – poručio je Glavašević.

Komentara 201

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
13:33 26.01.2018.

ne može biti govor mržnje ako se govori istina, vrijeme je da narod sazna s kim ima posla, vrijeme je da se spletkaroši i mrzitelji RH javno prozovu, makar se i sami otkrivaju stajanjem u obranu svojih "suboraca"

Avatar southman
southman
13:48 26.01.2018.

Bojane drago dete, koliko ti je puta obožavani Josip Broz bio u Jasenovcu na komemoraciji "žrtvama" ?? Niti jednom Bojane, niti jednom ! Zašto !? Svi pa i ti znamo zašto !!

FA
fake
13:46 26.01.2018.

Bravo Glasnoviću, samo istinom protiv onih koji nas mrze.Opet kmečanje na forumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije