Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na zahtjev SDP-a

Sabor donio odluku o osnivanju istražnog povjerenstva za Inu

Ina
G. Jakuš/24 sata
16.04.2010.
u 15:34

Predsjednik povjerenstva bit će iz redova oporbe o čemu će se odlučiti idući tjedan.

Sabor je krajem ožujka na zahtjev SDP-a donio odluku o osnivanju istražnog povjerenstva za Inu sa zadatkom utvrđivanja činjenica u vezi s privatizacijom. Prvotna je ideja bila da povjerenstvo provjeri ugovore na temelju kojih je MOL stekao puna upravljačka prava nad Inom unatoč tome što u vlasništvu te tvrtke ima manje od 50 posto udjela, odnosno povjerenstvo je trebalo utvrditi okolnosti privatizacije i to od početka procesa privatizacije te naftne tvrtke 2002., čime je svoju potporu uvjetovao HDZ.

Predsjednik povjerenstva bit će iz redova oporbe, a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang kaže da će on predložiti klubu da članovi povjerenstva iz redova HDZ-a budu Josip Salapić, Goran Marić, Ana Lovrin, Boris Kunst i Krešimir Ćosić.

A tko će biti članovi povjerenstva iz redova SDP-a, odlučit će klub te stranke idući tjedan, izjavio je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

 

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
15:08 17.04.2010.

Opet ona politička kamenjarka Kunst .

ZD
Zdravek
15:59 16.04.2010.

da li bi novinarka mogla provijeriti koliko je potrebno da se osnuje jedno istrazno povjerenstvo? nevjerojatno mi je kojom sporocom funkcionira drzava, prije 2-3 tjedna je sabor donio odluku, a oni jos raspravljaju kog bi u to povjerenstvo stavili, umjesto da vec istrazuju papire kaj najsmjesnije SDP dao zahtjev, a tek ce sljedeci tjedan raspravljat koga ce predloziti za povjerenstvo covjek bi mislio da su na minimalcu pa da je razumljivo kaj se nikud ne zure, ali ako ekipa dobiva preko 15000kn (+troskove, beneficije i sl.) smatram da bi trebali biti puno brzi, zar ne?

CE
cericzel
11:22 18.04.2010.

Hoće li se povjerenstvo dotaći i nepravilnosti u poslovanju Crosco-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije