Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Ruža Tomašić na listi traži tri mjesta

ruža tomašić
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
01.03.2014.
u 11:48

Idući tjedan, možda već u ponedjeljak, HDZ bi trebao imati konačni dogovor s Ružom Tomašić, šeficom HSP-a AS o izlasku na europske izbore u svibnju...

Idući tjedan, možda već u ponedjeljak, HDZ bi trebao imati konačni dogovor s Ružom Tomašić, šeficom HSP-a AS o izlasku na europske izbore u svibnju. Unatoč prigovoru europučana koji su protiv toga da Tomašićeva, kao euroskeptičarka, bude na listi HDZ-a, ona će, gotovo je sigurno, ponovno biti HDZ-ova koalicijska partnerica, moglo se čuti nakon jučerašnjeg sastanka na Trgu žrtava fašizma. HDZ, prema našim informacijama, Ruži Tomašić čak ne uvjetuje da, uđe li u Europski parlament, uđe u klub europučana, a ne britanskih konzervativaca i reformista, nego samo da podrži kandidata europučana za šefa Europske komisije.

Njoj to nije neprihvatljivo jer njezin matični klub neće ni imati svog kandidata. No, šefica HSP-a AS je, kako nam je sama potvrdila, tražila čak tri kandidata na listi HDZ-a. Svjesna je da to nije baš realno, ali računa da će HSP AS sigurno dobiti dva mjesta. HSS, HDZ-ov strateški partner, koji je sastanak s HDZ-om imao u srijedu, inzistira na četvrtome mjestu na listi, odnosno na najboljem plasmanu od svih partnera. Po tome, HSS-ovka Marijana Petir trebala bi biti ispred Ruže Tomašić i HSS od toga neće odustati.

Ruža Tomašić eventualno bi mogla popustiti oko plasmana na listi, pristane li HDZ na tri kandidata iz njezine stranke. – Ja sam ipak predsjednica jedne stranke i poznato je kakav sam uspjeh bila postigla, komentirala je Ruža Tomašić zahtjev HSS-a za četvrto mjesto na listi. HSS bi pak htio da lista za euroizbore bude zaključena u idućih desetak dana jer je sljedeći vikend Skupština europučana u Dublinu na koju HSS šalje svoje dvije potpredsjednice. HSS ne želi stvarati antagonizam sa šeficom HSP-a AS zbog mjesta na listi nego želi da lista bude pobjednička. U HDZ-u kažu da će pregovori biti zaključeni idući tjedan i da je dogovoreno da se zasad ne otkriva više od toga.

Komentara 10

Avatar Becarina
Becarina
14:27 01.03.2014.

Za mene kao hrvata, mora i Ruža Tomašić i Marijana Petir u EU parlamment . Mislim da oko toga nema dvojbi . Desnica i samo desnica , ostali su beskorisni i nepotrebni .

VK
vk52
18:54 01.03.2014.

Poznato je da je Ruza mnogim antihrvatima trn u oku,nije ruza kriva sto ima trnje i mnogima smeta trnje.

HE
hellen3353
20:07 01.03.2014.

ja jos neznam za koga glasati, a dobih poziv sa strane austrijske vlade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije