Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužuju separatiste

'Promatrače OESS-a drže u nehumanim uvjetima, a jedan treba hitnu pomoć!'

ukrajina
Foto: Reuters>PIXSELL
1/4
26.04.2014.
u 15:45

Ruske letjelice u posljednja 24 sata više puta su ulazile u zračni prostor Ukrajine, izjavio je pukovnik Steve Warren.

Nakon što su proruski separatisti u petak zarobili 13 promatrača OESS-a, uz tvrdnje da su oni ratni zarobljenici jer ih smatraju špijunima budući da su uz sebe imali karte s označenim kontrolnim točkama, danas su ukrajinske službe sigurnosti objavile kako jedan od zarobljenika treba hitnu medicinsku pomoć.

Dodali su i kako separatisti promatrače OESS-a drže u nehumanim uvjetima. Ukrajinci su priopćili kako su bili spremni pružiti medicinsku pomoć promatračima, ali da separatisti to nisu dozvolili. Tvrde i kako je akciju zarobljavanja koordinirao ruski tajni agent na što je iz Rusije stigao odgovor da nema svojih agenata i snaga u istočnoj Ukrajini.

Također, ruski predstavnik u OESS-u Andrej Kelin izjavio je kako će Rusija učiniti sve da promatrači, među kojima je pet Nijemaca i jedan Danac, budu što prije oslobođeni.

Ruske letjelice u posljednja 24 sata više puta su ulazile u zračni prostor Ukrajine, izjavio je pukovnik Steve Warren, glasnogovornik američkog Pentagona te pozvao Rusiju da učini sve kako bi se smirila situacija, javlja Reuters.

Pretpostavlja se kako su ruski zrakoplovi ušli u ukrajinski zračni prostor da bi testirali radare suparnika ili pak da bi demonstrirali silu. Ujedno SAD je prije kritizirao ruske vojne vježbe uz ukrajinsku istočnu granicu.

Također, čelnici G7, skupine sedam najrazvijenijih zemalja svijeta najavili su na sastanku u Seulu nove sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize, a za ponedjeljak je najavljeno kako bi EU i SAD trebali sankcionirati 15 osoba koje smatra odgovornima za nemire u Ukrajini. Navodno je riječ i o ljudima bliskim ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

>>Obama: Sad već strpljenje brojimo danima, uskoro ćemo djelovati

>>Proruski separitisti zarobili 13 promatrača OESS-a

Komentara 54

PR
pricalica
16:11 26.04.2014.

Sve me užasno podsjeća na 1991. Bijelosvjetski glavonje su žalili, pa dugoko žalili, pa izražavali zabrinutost, pa slali olinjale lordove koji su tajno komplotirali s agresorima na Hrvatsku... Za to vrijeme stradale su stotine Hrvata i nesrba u Hrvatskoj. Prvovo su rušili sve ono što je simboliziralo Hrvatsku i Hrvate - crkve, zatim energetske jedinice, tvornice.... Dragi Ukrajinci.Kod nas se kaže: UZDAJ SE USE I U SVOJE KLJUSE. nemojte ništa on bili koga očekivati.

Avatar noemy-no
noemy-no
15:14 26.04.2014.

A sta ce oni sankcionirati. Ruski gradjani su otvorili web stranicu, i sami se prijavljuju na listu zapadnih sankcija, posebno USA, za ulazak u njihovu zemlju, za njihove banke, za poslovanja i raznorazne kupo-prodajne translakcije, na tisuce gradjana se prijavilo da ne zele s njima imati posla. Koja smijurija od sankcija. Sta ne zabrane kapitalistima, USA i EU miliarderima da posluju s Rusijom. Aha, kako da ne, njih ce bogatuni slusati. Ove smijesne amerikance niti jedan krupni kapitalista ne sljivi 2 posto.

Avatar poklon1234
poklon1234
19:50 26.04.2014.

OESS, ruski i njemački mediji tvrde da to nisu OESS promatrači, već da su dotični zlorabili OESS misiju... OESS ne vodi pregovore o oslobađanju već MIP Njemačke... što sve govori...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije