Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT INFORMACIJAMA

Ruska televizija o prosvjedu svoje urednice: 'Britanska špijunka, dobila je 30 srebrnjaka bonusa'

prosvjed novinarke
Twitter
21.03.2022.
u 12:41

Podsjetimo, novinarka je prije tjedan dana s antiratnim transparentom utrčala u emisiju ruskog večernjeg informativnog programa na državnom Kanalu 1.

Ruska državna televizija konačno se oglasila o prosvjedu koji je u eteru priredila sada već bivša urednica te televizije, Marina Ovsjanikova

Šef odjela vijesti na ruskoj državnoj televiziji, Kiril Kleimjonov, optužio ju je da je to napravila jer je – britanska špijunka.

"Izdala je svoju zemlju i sve nas... hladno, prijetvorno i za bonus", rekao je Kleimjonov.

"Izdaja je uvijek nečiji osobni izbor.. ali morate nazvati stvari pravim imenom. Da su svima dobro poznati čin u zamjenu za 30 srebrnjaka nazvali činom strasti, svjetska povijest izgledala bi puno drukčije", rekao je.

Podsjetimo, novinarka je prije tjedan dana s antiratnim transparentom utrčala u emisiju ruskog večernjeg informativnog programa na državnom Kanalu 1

"Ne ratu. Ne vjerujte propagandi. Ovdje vam lažu. Rusi su protiv rata", stajalo je na natpisu s kojim je utrčala u program uživo. Moglo se čuti i kako ponavlja riječi: "Ne ratu, zaustavite rat." Plakat je bio jasno vidljiv nekoliko sekundi prije nego što je program prekinut te prebačen na ranije snimljen prilog. 

Prije svog prosvjeda snimila je video u kojem je rekla da ju je "sram raditi za propagandu Kremlja". "Sram me što sam si dopustila da lažem s televizijskog ekrana. Sram me što sam dopustila da se Rusi pretvore u zombije", rekla je i dodala: "Samo smo šutke promatrali ovaj nehumani režim."

Ovsjanikova je kazala da joj je otac Ukrajinac te da se cijeli svijet sada okrenuo protiv Rusije. "Sljedećih 10 generacija neće se moći očistiti od sramote ovog bratoubilačkog rata." BBC piše da su njeni kolege na Kanalu 1 navodno bili iznenađeni njenim postupcima. 

 

Komentara 21

SA
sargu123
13:05 21.03.2022.

Svojevremeno su i Beriju optužili da je Britanski špijun. Koja nakarada od zemlje.

Avatar petrolio
petrolio
14:06 21.03.2022.

ruska TV-goebelsova propanda

CR
CROLINDA
14:41 21.03.2022.

deseci tisuća mlađarij protestera protiv rata i Putina su pograbljeni s ulice i potrpani u zatvor ali nju naravno i logično neće jer je slučaj viđen i prati se medijski na cijelom svijetu - pa na njenom slučaju glume daa postoje građanska prava - da nema represije ni diktature ni zabrane govora.... daj Bože da za neko vrijeme ne bude naslov nestala ili poginula pod nerazjašnjenim okolnostima ili da ju je ubio dečko kao onu manekenku koja je kritizirala Putlera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije