Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRUČJE KOJE RUSI PODRŽAVAJU

Rusija tvrdi: Imamo dokumente, Ukrajina je planirala napasti Donbas

Donjeck
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.03.2022.
u 09:03

Rusko ministarstvo objavilo je šest stranica dokumenata za koje tvrdi da pokazuju kako je Ukrajina planirala napad na proruske pobunjeničke regije u Donbasu

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu da ima tajne dokumente koji dokazuju kako je Ukrajina planirala u ožujku izvršiti napad na proruske separatiste u istočnoj Ukrajini.

Rusko ministarstvo objavilo je šest stranica dokumenata za koje tvrdi da pokazuju kako je Ukrajina planirala napad na proruske pobunjeničke regije u Donbasu.

Reuters navodi kako nije mogao neovisno provjeriti autentičnost dokumenata, koji su napisani na ukrajinskom i u kojima se, kako se čini, opisuju pripreme za borbu taktičkih vojnih jedinica.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca priznao kao neovisne tzv. Donecku Narodnu Republiku i Narodnu Republiku Luhansk, samoprozvane države na istoku Ukrajine koje Rusija podržava.

Odmah potom uveo je vojne trupe u te dvije regije, netom prije nego je izvršio invaziju na Ukrajinu.

VIDEO Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Asterix
Asterix
09:20 09.03.2022.

U čemu je problem? Nije Donbas u Rusiji već dio suverene Ukrajine koji su preuzeli pobunjenici. Normalno da Vlada treba uspostaviti kontrolu.

Avatar southman
southman
09:24 09.03.2022.

Ne smiješ više ni vlastitu zemlju oslobađati od terorista.

Avatar Apsalar
Apsalar
09:20 09.03.2022.

Zanimljivo kako su se sad pojavili "dokazi" 🤨 To zbog međunarodnog suda za ratne zločine? To ste trebali prije krivitvoriti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije