Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

VIDEO Napad na Krim, raketa doletjela u sjedište crnomorske flote: Rusi tvrde da je nestao jedan vojnik

Američki predsjednik Joe Biden kazao je u četvrtak ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će SAD-a održati snažnu potporu Ukrajini u obrani od Rusije unatoč protivljenju nekih republikanskih zastupnika.

Komentari 114

Avatar Krim je Ukrajina!
Krim je Ukrajina!
07:42 22.09.2023.

rusija gubi ne samo rat već i najproduktivniju radnu snagu! Ruske vlasti zabrinute su zbog smanjenja broja radnika u dobi od 30 do 39 godina. Potpredsjednica ruske vlade Golikova kaže „Plaši nas ova neravnoteža, koja će se, zbog demografije, u bliskoj budućnosti razvijati u dobnoj skupini od 30 do 39 godina. Ovo su najtraženiji kadrovi, ali ...njihov broj se u bliskoj budućnosti smanjuje za 30%"...jasno je da rusija gubi u svakom pogledu, i vojno i gospodarski!

VL
Avatar do pobjede!
do pobjede!
07:52 22.09.2023.

"Sat.slike otkrivaju eksploziju i vatru više zrakoplova u ruskoj mornaričkoj zračnoj postaji u Belbeku na okupiranom Krimu. Evidentna su oštećenja na borbenim avionima Su-30 i Su-24, kao i oštećenja na još najmanje dva zrakoplova, neutvrđenog tipa. Prljavština i krhotine po rulnoj stazi upućuju na to da je fokus napada bio isti kao u UKR-ovim napadima na aerodrom Saki u kolovozu 2022. Preliminarne informacije pokazuju da su u napadu korišteni UCAV-ovi kratkog dometa za ciljanje i nadjačavanje RU sustava protuzračne obrane. Zračne krstareće rakete Stormshadow i modificirane rakete zemlja-zemlja Neptune za napad korištene su za izvođenje glavnog napada."

VL
Avatar Pravi Slovenc
Pravi Slovenc
07:58 22.09.2023.

"Ukrajini sada nedostaju F-16 i ATACMS za pobjedu" - republikanski kongresnik Michael McCaul nakon sastanka sa Zelenskim “Ukrajina treba topništvo dugog dometa za izvođenje napada na Krim, odakle lete iranske bespilotne letjelice - sada to nemaju. Moramo im dati ono što im je potrebno”, rekao je. Ukrajinske trupe sada provode protuofenzivu bez zaklona s neba i čiste polja noću, u uvjetima u kojima Sjedinjene Države "ne bi poslale svoje trupe".

VL
Avatar vedro jutro
vedro jutro
07:57 22.09.2023.

ovo!!! 👉Mike Pence: “Ako dopustimo Vladimiru Putinu da zgrabi Ukrajinu, završit ćemo u globalnom sukobu...Trebali bismo im dati resurse da poraze rusku vojsku...To je mir kroz snagu, i to je Američka snaga u slobodnom svijetu koja će postaviti te uvjete.”

VL
PR
pravdenik
08:07 22.09.2023.

Švedska je isporučila Ukrajini 10 tenkova Strv 122 s obučenim posadama "Dali smo im sve što smo mogli, dobar materijal i dobro znanje. Sada im želimo sve najbolje u oslobađanju svoje zemlje", rekao je Mats Ludwig, šef Operativnog odjela švedske vojske

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:24 22.09.2023.

Zaporožje: Ukrajinci su definitivno probili glavnu rusku obrambenu liniju kod mjesta Verbove (Surovikin line, kako ju nazivaju na Zapadu). Na satelitskim snimkama vidi se kako se ukrajinski tenkovi i oklopni transporteri probijaju kroz ostatke linije i zalaze iza nje na nekoliko stotina metara udaljenosti od prvih kuća. Rusko zapovjedništvo je izdalo naredbu o hitnom protunapadu pješačkih i padobranskih postrojbi uz podršku ruske dalekometne artiljerije i bez kamikaze dronova kojih je izgleda Rusima trenutno na tom mjestu ponestalo, ali ponovile su se situacije proteklih dana i ruske postrojbe su ponovo zapele u vlastitim minskim poljima. Teško je sad, usred presudnih bitaka, u hodu naučiti rusku liniju zapovijedanja da se barem vlastita minska polja moraju kartirati i poslati po vertikalnoj liniji zapovijedanja. to je teški vojni nemar. Donetsk: Vode se borbe kod Andriivke, Klishchiivke i Kurdumivka u kojima Ukrajinci nastoje doći do cestovne komunikacije (T 0513) i spriječiti opskrbu ruskih snaga. Krim: Ponovno je napadnut dronovima aerodrom južnije od Yevpatoriye, kod mjesta Saki. Očito je da su Ukrajinci opremljeni dronovima duljeg dometa nego ranije.

VL
Avatar "Ruski mir"
"Ruski mir"
07:50 22.09.2023.

Rekordno nisku nezaposlenost u Ruskoj Federaciji Putin je nazvao pokazateljem učinkovitosti ekonomske politike. “Naš sastanak se odvija u kontekstu rekordno niske nezaposlenosti. To je jedan od najvažnijih pokazatelja učinkovitosti cjelokupne naše gospodarske politike i njezine socijalne dimenzije”, rekao je šef države na sjednici Predsjedništva Državnog vijeća. Putin je također rekao da postavlja letvicu za prijelaz na ekonomiju visokih plaća u sljedećem desetljeću. (Napomena: Ova propaganda potpuno zanemaruje utjecaj 300.000 Rusa koji su pobjegli iz zemlje, 275.000 mrtvih i do 600.000 ranjenih. On također zanemaruje da je nezaposlenost umjetna s obzirom na 1.000.000+ regrutiranih u vojsku - najvećeg "poslodavca" u Rusiji, vojni obveznici se računaju kao "zaposleni", većina je neplaćena. U osnovi je ova tvrdnja amaterska propaganda).

VL
KL
Klipan
06:47 22.09.2023.

Unistite ruskog agresora, podrska americkoj pomoci Ukrajini!

VL
FI
Firange
08:49 22.09.2023.

Ukrajina je napredovala iza ruske obrambene mreže zapadno od Verbova. Po prvi put otkako je Ukrajina prvobitno probila liniju pješaštvom, prije dva tjedna ukrajinska vozila sada su u upotrebi iza protuoklopnih jaraka i obrane od zmajevih zuba.

VL
PO
ponosno!
08:15 22.09.2023.

satelitske snimke pokazuju posljedice nedavnog ukrajinskog napada na zapovjedno mjesto crnomorske flote u blizini Sevastopolja. Usporedba od "@planeta" - satelitske snimke snimljene su 22. kolovoza i 21. rujna. Rusija je tvrdila da su sve rakete presretnute, a dim koji se vidio na videu da je tobože uzrokovala zapaljena trava. Međutim, SAT snimke pokazuju razorene objekte. Zaključak: rusi su opet lagali

VL
Avatar Slava UA herojima!
Slava UA herojima!
07:44 22.09.2023.

Član ruske vladajuće stranke Evgeny Fedorov pripremio je prijedlog zakona za Državnu dumu, kojim predlaže obnovu Ruskog Carstva unutar granica bivšeg SSSR-a. Svoj prijedlog obrazložio je time da se, navodno, na teritoriju neovisnih država, bivših okupiranih republika, uvijek vode različiti sukobi. Stoga bi bilo "logično" vratiti ih pod kontrolu Moskve, čak i ako Rusija mora zaratiti sa svakom od ovih zemalja. Fedorov je izjavio da su te republike nezakonito napustile SSSR, pa ih stoga Rusija navodno ima pravo primiti natrag. Sadašnja invazija na Ukrajinu početak je takvog povratka, smatra. ...toliko o tome da rusija misli stati na Ukrajini! ako rusija ne bude poražena,slijedi nam za par godina 3.svjetski rat!!!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:25 22.09.2023.

Rusi su se vratili svojim napadima na civilnu infrastrukturu. Napadnuta je električna centrala u gradu Rivne u sjeverozapadnoj Ukrajini. I to u trenutku kada ukrajinske oklopne i mehanizirane postrojbe ulaze iza ruskih linija obrane u oblasti Zaporožje a nedostaje dronova i raketa kako bi se zaustavili. Zapovjednik ruske sjeverne podmorničke flote je postavljen za komandanta ruskih mirovnih snaga u Nagorno Karabahu. Iako je uspješno zaustavio rat u tom području njegov terenski automobil je izrešetan pješačkom municijom i on je poginuo. Švedska je u Ukrajinu već poslala 10 svojih tenkova Stridsvagn 122. Po karakteristikama taj tenk je u razini Leoparda 2, njemačkog vrhunskog tenka. Ukrajinci su ponovili jučerašnji masovni napad po aerodromima na Krimu. Prvo idu dronovi, zatim Storm Shadows britansko-francuske rakete iz ukrajinskih aviona po objektima za telekomunikaciju i zapovijedanje i na kraju preuređene brodske rakete Neptune po aerodromskim objektima. To je dovelo do povlačenja i ruske površinske flote iz baza na Krimu, a krenuo je i dio ruske avijacije s Krima prema istoku.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:38 22.09.2023.

Evo i vijesti koje dolaze iz raznih izvora. Rusi su izjavili da su hotel "Tsentralna" u gradu Cherkasy uništili raketama jer je u njemu baza stranih dragovoljaca koji se bore na ukrajinskoj strani. Ukrajinsko izvješće s lica mjesta od strane civilne zaštite i hitnih službi je da su iz hotela spasili 24 civilne osobe. U Kijevu (Kiiv) su Rusi gađali vojni cilj kakvih zasigurno ima negdje u Kijevu. Pogodili su stambeno naselje. Ukrajinci su za to vrijeme pogodili vojni komunikacijski centar 744 i vojno zapovijedno mjesto na Krimu ali i zapovijedno mjesto komandanta ruske 58. armije u oblasti Zaporožje i poslali ga ranjenog u bolnicu.

VL
AK
Al kemičar
08:50 22.09.2023.

Zelenskyy i Duda održali su sastanak u New Yorku uz posredovanje litavskog predsjednika Gitanasa Nausėde, - LRT Na sastancima s čelnicima #Poljske i #Ukrajine , Nausėda je naglasio da se nesuglasice između zemalja moraju riješiti što je prije moguće. Ured litavskog predsjednika primijetio je da je Nausėda predložio Zelenskyyu i Dudi da pojednostave proceduru prijevoza žitarica kroz Poljsku i povećaju tranzit kroz #Litvu .

VL
FR
freshhhh
13:54 22.09.2023.

u tijeku je napad na ruska vojna postrojenja i središta odlučivanja u Bakhchisaraiju; u Simefopolu; u Pervomajskom; u Krasnogvardejskom...ali rusija pobjeđuje,ne?

VL
RM
ruski mordor
11:21 22.09.2023.

Republikanski zastupnik Michael McCaul, predsjednik Odbora za vanjske poslove Zastupničkog doma o predsjedniku Zelenskom: "Ovaj čovjek ima svjetsku hrabrost i svjetsku jasnoću."..kako sad to? ruski trolovi tvrde da su republikanci protiv Ukrajine i Zelenskog?

VL
ME
messer
10:39 22.09.2023.

dolaze nove info o napadu na Krim , na slikama se vidi dimna zavjesa iznad Sevastopoljskog zaljeva koju su pokrenuli rusi u očajničkom pokušaju ometanja UA projektila. ruski mediji pišu da djeluje ruska PZO protiv projektila i UAV,. čekamo rezultate udara 🤞

VL
LF
le francuz
09:49 22.09.2023.

Hakeem Jeffries, čelnik demokrata u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a, ponovno je potvrdio svoju predanost podršci Ukrajini - "Ovo je borba između Ukrajine i Rusije", rekao je na svom tjednom brifingu. “Ali to je također borba na globalnoj pozornici između demokracije i autokracije, između slobode i tiranije, između istine i propagande, između dobra i zla. I važno nam je da stojimo iza Ukrajine do pobjede.” amen!

VL
MA
Maltese
09:59 22.09.2023.

Poljski obrambeno-industrijski kompleks nastavlja s pripremom oružja za Ukrajinu. Poljski predsjednik Duda rekao je da su riječi premijera Mateusza Morawieckog o ukidanju vojne pomoći Ukrajini zbog potrebe ponovnog naoružavanja izvučene iz konteksta.

VL
CH
chemica
13:03 22.09.2023.

Lokacija, lokacija, lokacija! Eto što određuje vrijednost nekretnini. Nekad ti je blizina sjedišta ruske crnomorske flote podizala vrijednost stanu, a sad kupci pitaju jel zgrada ima atomsko sklonište kao glavni preduvjet za kupnju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.