Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE VLASNIK?

Ruševni objekt, osim Korane d.d., želi i tvrtka Nova Korana

hotel
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
12.07.2010.
u 14:46

Odvjetnik Korane d. d. Mato Burazin onemogućio je sudjelovanje na ročištu tvrtki Nova Korana, a potom i sam dobio zabranu zbog sukoba interesa.

Tvrtka Nova Korana želi kupiti hotel i iznimno smo zainteresirani da se ovaj sudski postupak što prije okonča, rekla je karlovačka odvjetnica Nada Tatalović Rauch, koja je zastupala tu tvrtku na raspravi u Općinskom sudu u Karlovcu, vezanoj uz ovrhu hotela Korana.

I drugi polažu pravo

Njeno daljnje sudjelovanje na raspravi onemogućio je drugi odvjetnik, Mate Burazin, koji je upozorio da se potencijalni kupci u slučaj mogu uključiti tek na dražbi. Ipak, ni odvjetnički ured Janković-Burazin na jučerašnjoj raspravi nije sudjelovao službeno, jer im je zbog sukoba interesa uskraćeno to pravo. Zbog iznosa od 467.229 kuna odvjetnici polažu pravo na dio hotela, pa istodobno ne mogu zastupati i tvrtku i imati potraživanja od nje.

No, onih koji polažu pravo na taj nekad reprezentativni objekt više je. Tako je kao stranka u postupku sudjelovao i Bart iz Korenice. Oni tvrde da su već vlasnici dijela hotela, poznatog kao diletacija D. Usprkos tome, cijeli je hotel poslužio kao zalog u transakciji u kojoj je Credo banka Muperi iz Solina isplatila kredit od 14,8 milijuna kuna.

Zbog nevraćanja kredita, putem ovog ovršnog postupka traži se naplata preostalih više od 10,5 milijuna kuna. O kojem je točno iznosu riječ odlučit će računovodstveni vještak kojem je ovršni sudac Josip Štrucelj naložio izradu vještačenja.

Svjesno u prijevaru?

Na ročištu je ostalo sporno i jesu li prilikom zaključivanja kreditnog aranžmana i upisivanja hotela kao jamstva vraćanja novca stranke bile svjesne da je dio hotela već prodan.

– Logika nalaže da nisu znali. Jer, ako su bili upoznati, riječ je o kaznenom djelu – upozorio je odvjetnik Zvonko Žaja, koji u ovom ovršnom postupku na sudu zastupa Grad Karlovac.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:09 13.07.2010.

Tvrtka Bart zastupa ruski kapital, preko starog bankara Baraća, kako sam čuo. A ovi, Nova Korana, registrirani u Šibeniku sa 30.000 kuna, kakvi su to? I kako to da grad Karlovac, pored tolikih pravnika, moraju angažirati odvjetnika koji će sve to masno zaračunati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije