Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnio ostavku

Rumunjska ljevica srušila svoju drugu vladu u godinu dana

Mihai Tudose
Pixsell
15.01.2018.
u 22:54

"Odlazim uzdignuta čela", rekao je Tudose (50) nakon hitnog sastanka u Bukureštu dužnosnika PSD-a koji mu nisu pružili podršku.

Rumunjski premijer Mihai Tudose u ponedjeljak je bio prisiljen podnijeti ostavku nakon sukoba s čelnikom svoje Socijaldemokratske stranke (PSD) Liviuom Dragneom, manje od sedam mjeseci nakon odlaska njegova prethodnika.

"Odlazim uzdignuta čela", rekao je Tudose (50) nakon hitnog sastanka u Bukureštu dužnosnika PSD-a koji mu nisu pružili podršku. Tudose je precizirao da neće obnašati privremenu dužnost.

Ta ostavka je nastupila uoči povijesnog posjeta Rumunjskoj japanskog premijera Shinza Abea, kojeg je Tudose trebao primiti u sklopu turneje po istočnoj Europi.

Dragnea je u lipnju predložio Tudosea, bivšeg ministra gospodarstava u dvije prethodne vlade, za funkciju premijera, ali odnosi između dvojice dužnosnika su se ubrzo pogoršali. Tijekom nedavnog razgovora je Tudose implicitno optužio Dragneu da donosi odluke bez savjetovanja s drugim dužnosnicima stranke. 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
07:12 16.01.2018.

A rumunji jadni mislili da su se rijesili komunjara kad su maknuli Causecua. S komunjarama svugdje isti problemi, i uvijek oni problem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije