Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Podravka

Romac: Spremam stvari i brijem se za zatvor

\'03.01.2009., Koprivnica - Sasa Romac, bivsi clan uprave Podravke i sef Rukometnog kluba Podravka Vegeta. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/Pixsell
18.03.2011.
u 21:30

Istražitelji sumnjaju da je zbog poslovne suradnje s Adrijom Podravka oštećena za 17 milijuna kuna.

– Spremam stvari i brijem se za zatvor. Nije mi ni do čega – utučeno je poručio Saša Romac, bivši član Podravkine uprave, jedan od osmorice optuženika zbog malverzacija dionicama koprivničke prehrambene tvrtke "teških" 401 milijun kuna.

Očekivao je da mu svakog trenutka policija pokuca na vrata stana te ga zbog nove afere vezane uz poslovanje Podravke i Adrije oko skladištenja i prodaje ribe, ali i fiktivnog poslovanja s tvrtkom u Češkoj, opet uhiti.

Nova afera zbog ribe
U četvrtak su zbog novih sumnjivih poslova u koprivničkoj kompaniji uhićeni Josip Pavlović, također bivši član Podravkine uprave i jedan od optuženika u aferi "Spice", Miodrag Lacić, direktor Adrije i Tina Perić, šefica Dalmacija ribe, a Romac je za policiju bio jednostavno – nedostupan. Zbog toga je za njim i raspisana potraga.

Tina Perić, šefica Dalmacija ribe u petak je puštena da se brani sa slobode.

S druge strane, Romčev odvjetnik Ivica Mazalin tvrdi da je njegov klijent već prije nekoliko puta ispitivan u PU koprivničko-križevačkoj zbog poslovne suradnje Podravke i Adrije. Zadnji su ga put, dodao je, nazvali u utorak i pitali može li u četvrtak doći opet na razgovor. Romac, kaže, nije mogao taj dan doći s obzirom na prije dogovoren put u Srbiju te je zbog toga pitao može li na novi razgovor doći u ponedjeljak. Prijedlog mu je, objašnjava odvjetnik, prihvaćen pa je on otputovao. Neugodno se iznenadio doznavši da su počela nova uhićenja te da ga policija traži. Vratio se kući, dodaje Mazalin, i razvoj događaja pratio na televiziji u svome stanu.

Iznenađeni informacijom
Iako je Romčeva adresa stanovanja policiji dobro poznata jer je još s petoricom Podravkinih menadžera bio uhićen u listopadu 2009. godine zbog afere "Spice", njegov odvjetnik tvrdi da ga policija ovaj put, zvuči pomalo nevjerojatno, nije čak ni tražila. U PU koprivničko-križevačkoj u petak su od novinara doznali da se Romac vratio u Hrvatsku te da, pojednostavljeno rečeno, čeka da što prije još jednom obavi njemu već dobro znanu proceduru u policiji i na sudu. Informacija ih je poprilično začudila te su poručili kako će bivši član Podravkine uprave i biti uhićen na temelju raspisane potrage.

U posljednjoj aferi zbog koje je Podravka prema sumnjama istražitelja oštećena za 17 milijuna kuna Romac je prvoosumnjičen. Istražitelji sumnjaju da je bivši Podravkin menadžer sebi pribavio i protupravnu imovinsku korist od 130.000 eura na račun fiktivnog sklapanja posla između Adrije i anonimne češke tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
01:07 19.03.2011.

to su naši \"menadžeri\" ocvale političke ekonomije - oni se ne bave profitabilnošću poslovanja i organizacijom tvrtke, nego \"društvenim dogovorima i samoupravnim sporazumima\", presipanjem iz šupljeg u prazno dok većina presutog ne završi u njihovim džepovima. zbog takvih, u naroduu je pojam menadžera omražen, a mnogi kukaju protiv \"korporacijskog kapitalizma\", dok mi većinom živimo u lopovskom komunizmu.

AU
austria
06:02 19.03.2011.

Kakve gnjide žive u našoj Domovini, počev od ove lopine, pa do Smranadera (cijela obitelj), Polančeca, Mravka, Rončevića.....sudci bi trebali maksimalne kazne određivati uz oduzimanje imovine. Veleizdajnici i kriminalci.

OB
-obrisani-
23:36 18.03.2011.

Romac: Spremam stvari i brijem se za zatvor jer ja sam \"Pravi Hrvat\" i nevini vitez a takve hrvatine prije ili kasnije završe kao svoji na svome u zatvoru uz Boga, domoljublje i uvjeravanje da su žrtve i nevini naa robijaškom križnom putu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije