Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Kantrida

Riječani bi novi stadion trebali dobiti do srpnja 2016. godine

Kantrida
Foto: HNK Rijeka
12.07.2014.
u 13:46

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida Dean Šćulac potpisali su predugovor o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke na području Kantride i Rujevice

Nakon sinoćnje pobjede Rijeke nad Dinamom na Kantridi na kojoj je kao "treće poluvrijeme" pred punim stadionom predstavljeno idejno rješenje nove Kantride koje će, što je Riječanima izuzetno važno sačuvati i legendarne stijene, danas su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida Dean Šćulac u Pomorskom i  povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci potpisali predugovor o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke na području Kantride i Rujevice. Time su stvoreni preduvjeti za pripremu gradnje novog stadiona koji bi Riječani trebali dobiti do srpnja 2016.godine, a istodobno će na Rujevici niknuti nogometni kamp s trening igralištima i pratećim sadržajima.  Za osnivanje prava građenja proveden je javni natječaj na koji se javila tvrtka Stadion Kantrida  čiji je osnivač Zaklada Social Sport iz Nizozemske Gabriela Volpija.

- Svima nam je u srcu naš stadion, jedan od najljepših na svijetu. No došlo je vrijeme da Kantridu kakvu sada poznajemo pamtimo kao lijepu uspomenu i da HNK Rijeka dobije novi moderan stadion. I taj će stadion, siguran sam, biti mjesto stvaranja nekih novih, ali i dalje lijepih sjećanja, bit će obilježje našega grada i arhitektonski i zbog dobre igre Rijeke  – rekao je na potpisivanju predugovora gradonačelnik Obersnel zahvaljujući Gabrielu Volpiju na ulaganjima u riječki sport i  Damiru Miškoviću, predsjedniku HNK Rijeka na iskazanoj dobroj  volji da u sinergiji s Gradom unaprijede riječkog prvoligaša i sport u gradu na Rječini.

I Volpi i Mišković istakli su dobru suradnju za gradskim vlastima oko ovog projekta na koji će, rekli su, svi biti ponosni i osigurat će, uvjereni su, napredak riječkog nogometa.

Stadion Kantrida izgrađen je 1913. godine na mjestu bivšeg kamenoloma zbog čega se i danas zove stadionom pod stijenama. Od izgradnje do danas objekt je u više navrata rekonstruiran i dograđivan, a zbog atraktivnih stijena s jedne i blizine morske obale s druge strane spada u red najljepših sportskih borilišta uopće. Televizijska kuća CNN uvrstila je Kantridu na listu najneobičnijih svjetskih stadiona. Novi stadion projekt je vodećeg europskog arhitekta specijaliziranog za nogometne stadione, Gina Zavanelle, poznatog po projektu stadiona Juventus, a koji trenutno projektira i stadion Palerma na Siciliji. Uz Zavanellu, angažiran je i tim riječkih projektanata, predvođenih arhitektom Sinišom Zdjelarom iz tvrtke ZDL arhitekti. Novi stadion imat će 14 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta i udovoljavati standardima UEFE – 4 kategorije.

Uz najviše standarde sigurnosti, visoku razinu opremljenosti prostora za igrače, trenere, suce, delegate, stadion će imati i obiteljska mjesta, 4.000 mjesta za najvjernije navijače, fan shopove, ugostiteljske sadržaje, multifunkcionalne prostore.   

>> Kantrida postaje 'mala Allianz Arena' - pogledajte novi stadion

Komentara 6

MV
m_val
14:02 12.07.2014.

Izvrsno! Kruha i igara, što će nam nova bolnica!

KA
kajinx
14:09 12.07.2014.

...fan shopove. Molim vas pišite Hrvatski.

CA
cortesova arkebuza
15:37 12.07.2014.

Čak "4.000 mjesta za najvjernije navijače", ah da zaboravio sam radi se o NK Rijeka,Armada i je šaka jada. Rijeka,grad bez Rive,klub bez tradicije,navijači bez muda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije