Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaplivali u Novu

Prvi dan godine započeli kupanjem: Skakali u more, a Ogulinci u hladno jezero

Sedmu godinu zaredom Ogulinci u Novu godinu ulaze kupanjem u jezeru Sabljaci
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/13
01.01.2020.
u 15:32

Iz godine u godinu okuplja se sve više hrabrih plivača

Sedmo tradicionalno kupanje na rijeci Kupi u središtu Siska ove je godine okupio rekordni broj sudionika. Desetak Siščana točno u podne zaplivalo je Kupom uz bodrenje mnogobrojnih okupljenih sugrađana.

Riječ je o tradicionalnom novogodišnjem kupanju kojeg je pokrenuo Marko Rafaj, sisački odvjetnik i sportski entuzijast, a polako se pretvara u sisačku tradiciju koja iz godine u godinu okupi sve više hrabrih plivača.

VIDEO Pogledajte kako je izgledalo kupanje na Kupi 1.1.2019.

Osim Sisčana, kupali su se i Istrijani gdje je triatlon Klub 'Albona Extreme' Labin organizirao novogodišnje kupanje u Rapcu. Opatijski kukali otvorili su sezonu kupanja u Opatiji, a Ogulinci su se kupali u jezeru Sabljaci gdje je temperatura vode bila samo 7 stupnjeva Celzijevih. Kupalo se u moru u Zadru, ali i Šibeniku. Pogledajte galeriju:

Sedmu godinu zaredom Ogulinci u Novu godinu ulaze kupanjem u jezeru Sabljaci
1/20

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u srijedu, prvog dana nove 2020. godine na šibenskoj gradskoj plaži Banj podržati sugrađane u tradicionalnom novogodišnjem kupanju. Osma je to godina da se Šibenčani 1. siječnja u podne kupaju u moru, a cilj današnje akcije podizanje je svijest o zaštiti ribljeg fonda Jadrana i klimatskim promjenama.

"Ovdje sam se vratila nakon osam godina, kada sam bila jedina žena koja se prvog siječnja kupala u Šibeniku. Ove godine opet sam jedina žena na novogodišnjem kupanju i jedva čekam ući u more", rekla je Jelena Bura, koja se i inače zimi kupa na splitskim Firulama. Najmlađi od skoro 20 kupača bio je četverogodišnji Noa kojem, kaže, nije bilo nimalo hladno. Njegovi roditelji dodaju da su se u prosincu čak tri puta okupali u Cetini, a nitko se nije niti prehladio.

Sedmu godinu zaredom Ogulinci u Novu godinu ulaze kupanjem u jezeru Sabljaci
1/8

Zimsko kupanje u moru svi doživljavaju kao jačanje imuniteta. Novogodišnje kupanje u Šibeniku organiziraju gradska Turistička zajednica uz gradsku upravu te Jedriličarski klub Šibenik, a ove je godine maskota bila velika ružičasta hobotnica.

Na pulskom Mornaru novogodišnje kupanje uz šampanjac

Prvog dana 2020. godine, unatoč temperaturi mora od samo 13 i temperaturi zraka od 12 Celzijevih stupnjeva, na pulskom kupalištu Mornar pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima sretnu Novu godinu. Tradicionalno točno u podne, hrabri pulski kupači kojih svake godine sudjeluje sve više u takvoj novogodišnjoj proslavi, uz otvaranje nekoliko boca pjenušca, zaželjeli su sretnu, zdravu i uspješnu 2020. godinu.

"Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tijekom cijele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari", rekao je Igor Brkarić iz Pule, nakon prvog ovogodišnjeg 'osvježenja' u moru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije