Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Žagar:

'Razumijem Ronka zašto je napustio SDP, no iznenadilo me što će podržati Vladu'

Tomislav Žagar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.05.2018.
u 13:29

Nikada to ne bih očekivao od njega, ali mislim da je time htio naglasiti koliko je SDP na lošem putu i koliko je nezadovoljan, kaže Žagar

Bivši SDP-ovac, sada nezavisni zastupnik i član Kluba Mosta Tomislav Žagar izjavio je danas kako razumije razloge zbog kojih je Zdravko Ronko napustio stranku te poručio kako bi se osobno volio vratiti u SDP, ali da se po onome što vidi u toj stranci "nema kamo vratiti.

– Zdravko Ronko napustio je SDP iz gotovo identičnih razloga kao i ja prije godinu i pol dana, duboko nezadovoljan vodstvom SDP-a. I ja sam, izlazeći iz SDP-a, vrlo jasno rekao da se ne slažem s načinom na koji je krenuo SDP unutarstranačkim obračunima. Meni je tada suptilno, ali jasno rečeno da se sa mnom više ne računa i da nemam više što raditi u stranci. Na županijskom odboru se nisu pojavljivali Bernardićevi ljudi i tako se rušio kvorum pa više nismo mogli raditi u interesu građana. Koliko vidim, Ronko je nezadovoljan općenito, čini mi se i radom Kluba SDP-a – tumači Žagar.

Ipak, iznenadilo ga je što je njegov bivši stranački kolega najavio podršku vladi Andreja Plenkovića.

– Nikada to ne bih očekivao od njega, ali mislim da je time htio naglasiti koliko je SDP na lošem putu i koliko je nezadovoljan – kazao je Žagar.

Suglasan je da birači ni njemu ni Ronku nisu dali mandat da prelaze na druge, konkurentske liste.

– Ja sam izašao iz SDP-a, nisam ušao ni u jednu stranku i nisam podržao Vladu, dakle, ostao sam oporba i čini mi se da sam postao aktivniji zastupnik nego kada sam bio u SDP-u. Sve dok mislim da mogu nešto korisno napraviti, ostat ću tu. Ja bih se volio vratiti u SDP, ali u ovome trenutku, prema onome što vidim, nemam se kamo vratiti – kaže Žagar.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar zajutrak
zajutrak
15:32 16.05.2018.

Zgodni su mi ovi kak ti ljevičari , a svi odreda pojma nemaju o čemu pričaju a kamo li kako b i vodili državu . Pa jasno je kao dan da je Bernardić truba, tko normalan s govornice viče " u zatvor", a sam izigrava diktatora..skocjakte se, pojma s pojmom nemate .

AL
Alkana
20:16 17.05.2018.

Svakome tko se brine i radi za dobrobit naroda trebao bi podržati svaki dobar prijedlog vlade. Svejedno u kojoj je stranci. Prvo treba služiti narodui a tek onda predsjedniku stranke. To bi bilo normalno.

Avatar krile11
krile11
15:28 16.05.2018.

Uspavana krtica HDZa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije