Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se gdje je bila

Razglednica iz Brazila stigla u Zagreb nakon 19 godina: 'Putovala je puno puta oko svijeta'

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
18.08.2020.
u 23:54

Razglednice, dopisnice i čestitke nemaju broj za praćenje pa nije moguće utvrditi kretanja od prijamnog ureda do odredišta

Pitao me zašto mu nisam rekao da ponovno putujem u Južnu Ameriku. Nažalost, nisam putovao ja. Putovala je razglednica, i to puno puta oko svijeta, čini se, rekao je Zagrepčanin koji je prijatelju poslao razglednicu još 2001., no ona je stigla tek ove godine.  

Hrvatska pošta dostavlja pošiljke na području Hrvatske i nema informacija o tome gdje se razglednica nalazila i zašto je putovala čak 19 godina.

- Nakon što je prispjela u Hrvatsku, dostavili smo je za nekoliko dana, sukladno zakonskim rokovima - objašnjavaju iz Hrvatske pošte za 24sata

Pretpostavlja se kako je razglednica nekoliko godina bila u Brazilu, no problema ima i u površinski puno manjoj Hrvatskoj. Tako jedna pošiljka iz Šćitarjeva nije stigla do Njemačke, nego je ostala u Velikoj Gorici.

- Pitala sam u Pošti mogu li u paketu poslati likere. Prema njihovim uputama, zamotala sam boce u foliju s mjehurićima. Paket dugo nije stigao na odredište, a ja sam još dulje pokušavala saznati gdje je ‘zapeo’. Konačno sam vidjela zapisnik o povratu pošiljke i saznala kako je vraćena iz sigurnosnih razloga. Od osam boca, jedna je bila razbijena, a druga je nestala - ispričala je čitateljica iz Šćitarjeva.

U Hrvatskoj pošti za 24sata objašnjavaju kako tekućine trebaju imati adekvatno i čvrsto unutarnje pakiranje koje smanjuje mogućnost oštećenja.

Dodaju i kako korisnik može podnijeti prigovor pisanim putem u poštanskom uredu, poštom ili putem online obrasca. Utvrdi li se odgovornost Hrvatske pošte, korisnik ima pravo na naknadu štete koje je propisano Zakonom o poštanskim uslugama i općim uvjetima davatelja usluge.

Prigovoriti se može u slučaju više naplaćene poštarine, gubitka pošiljke, prekoračenja roka za prijenos ili uručenje pošiljke, neobavljene ili necjelovite usluge te kad je pošiljka oštećena ili je njezin sadržaj umanjen.

Garantirani rokovi prijenosa i uručenja poštanskih pošiljaka u međunarodnom poštanskom prometu nisu predviđeni. Razglednice, dopisnice i čestitke nemaju broj za praćenje pa nije moguće utvrditi kretanja od prijamnog ureda do odredišta, kažu u nadležnoj regulatornoj agenciji HAKOM.

Ključne riječi

Komentara 3

ZV
zvezdomor
07:10 19.08.2020.

Laž.....razglednica je stigla na vrijeme samo naša pošta ne radi svoj posao prodaju loto...ugovaraju sprovode i svadbe ...prodaju cigarete i češljeve još malo pa će i čevape peći ali poštarski posao....to im ide malo teže

Avatar tabadjija
tabadjija
06:54 19.08.2020.

Ja osim cesto neujednacenih cijena u razlicitim postama imam samo pozitivna iskustva sa postom. cesto saljem ili primam pakete iz inozemstva. i u pravili posiljke stvarno putuju samo dva tri dana kroz hrvatsku.

DV
domagoj_vidosavljevic
06:42 19.08.2020.

Ništa čudno za našu poštu. Valjda ih nema dovoljno. Razglednica Istra- Vinkovci 25 dana. Računi nekada ni ne stignu, opomene ipak nađu put. Niti službena pošta nekada ne stigne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije