Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuvajte se neprijatelji

Razarač 'nevidljiv' radarima i vrijedan 3 milijarde dolara zaplovio morem!

američki razarač
Foto: Youtube Screenshot
1/2
13.04.2014.
u 18:13

Osim posebne mreže koja kontrolira i povezuje sve brodske sisteme, USS Zumwalt modernim radarima bit će gotovo nevidljiv

Američka mornarica krstila je danas najmoderniji i najskuplji razarač na svijetu – USS Zumwalt vrijedan nevjerojatne tri milijarde koji će u uporabu biti pušten 2016. godine.

Razarač dugačak 180 metara dobio je ime po admiralu Elmu “Budu” Zumwaltu. Imat će, ističe The Independent, najsofisticiraniju tehnologiju koja traga za podmornicama i pomorskim minama te topove sa specijalno modificiranim projektilima za gađanje obale koji mogu doseći brzinu šest puta veću od brzine zvuka. Osim posebne mreže koja kontrolira i povezuje sve brodske sisteme, USS Zumwalt modernim radarima bit će gotovo nevidljiv jer su njegovi krajevi osmišljeni tako da ih radari očitavaju kao manji ribarski brod.

Ovaj razarač prvi je u povijesti američke mornarice koji će se pokretati na električni pogon, a sadržavat će i oružje poput lasera i senzora za praćenje balističkih projektila koji su još uvijek u fazi testiranja.

>>Iranci: Šaljemo vojne brodove na američke granice, to je poruka!

Komentara 137

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
20:03 13.04.2014.

Jebote ak je nevidljiv kako ga onda posada nadje???

NA
narod1
20:47 13.04.2014.

Koja je svrha razarača od tri milijarde. Jedan dobar torpedo i ode na dno cijela hrvatska zarada od turizma. Potpuno besmisleno. Jedini koji ima koristi je proizvođač

Avatar insideout
insideout
20:19 13.04.2014.

yes, jedino sto nije spomenuto da je brod imenovan po admiralu elmu zumwaltu koji je bio zacetnik I koji je naredio bacanja kemikalija ili ti takozvanog "agen orange" po vjetnamu. u svakoj drugoj drzavi on bi bio ratni zlocinac ac a u americi imenuju brodove po njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije