Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI ZA SDP

Raskol na ljevici: Nakon IDS-a, još jedna stranka napušta Grbinov savez

Zagreb: Postignut dogovor, 10 stranaka ide na izbore u koaliciji Za bolju Hrvatsku
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/4
19.03.2024.
u 13:42

"SDP je prihvaćanjem Milanovićeve kandidature za premijera i nas na neki način izgurao iz te priče", naglasio je predsjednik IDS-a.

IDS definitivno izlazi iz velike koalicije predvođene SDP-om, "za nas je ta priča završena", potvrdio je u utorak Hini predsjednik IDS-a Dalibor Paus, pojasnivši da je razlog tome SDP-ovo prihvaćanje Milanovićeve kandidature za premijera.

Mi smo, dodao je Paus, prije 15-20 dana podržali lijevo-centrističku koaliciju koja bi dovela do promjena, ali nakon tih prvih razgovora nije bilo više nikakvih razgovora o konkretnim stvarima. "SDP je prihvaćanjem Milanovićeve kandidature za premijera i nas na neki način izgurao iz te priče", naglasio je predsjednik IDS-a.

Dodao je kako je važno pobijediti na parlamentarnim izborima, ali da je to nužno napraviti na pošten i zakonit način. "Mi smo i jučer iskazali naš stav da treba poštovati odluke Ustavnoga suda i da se treba kloniti bilo kakvih predizbornih radnji koje idu u prilog jednoj stranci", rekao je Paus.

Ustavni sud RH u ponedjeljak je objavio da predsjednik RH Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne može biti kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima i ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke.

VEZANI ČLANCI:

IDS je još ranije odlučio da u 8. izbornoj jedinici na izbore izlazi samostalno, neovisno od sada za njih već bivše lijevo-liberalne koalicije. Kandidate će, doznaje se, predstaviti početkom idućeg tjedna nakon sjednice Savjeta stranke IDS-a.

Nedugo nakon objave da IDS napušta koaliciju, stranka Fokus, priopćio je u utorak njihov čelnik Davor Nađi, donijela je konačnu odluku da na parlamentarne izbore neće izaći kao dio SDP-ove koalicije zbog nemogućnosti konstruktivnog razgovora oko programa, ali i jer im nije prihvatljivo urušavanje ustavnog poretka. 

GALERIJA Milanovićev život u fotografijama - od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Postignut dogovor, 10 stranaka ide na izbore u koaliciji Za bolju Hrvatsku
1/42

Komentara 59

MO
morpheous
13:12 19.03.2024.

Bravo za IDS, u idućim danima biti će ih još koji će izaći jer svatko tko želi dobro Hrvatskoj vidi da ova razina agresivnosti, nepredvidivosti i ludila koja je zahvatila SDP i Milanovića nije dobra za ikoga. Previše im se omilio ruski novac pa su pokazali zmijski jezik kao i snaha u priči Ivane Brlić Mažuranić.

Avatar votum
votum
13:20 19.03.2024.

Sad će njih Miki sve oroglasiti kukavicama,stajskim muhama, gnojem, hdz-ovim igračima itd itd itd....

VL
vladek370
13:10 19.03.2024.

Raspad sistema😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije