Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA VIJEST

Raskidanje ugovora s teleoperatorima od sada će biti znatno jeftinije

mobitel
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/2
06.04.2019.
u 22:55

Ivo Majerski iz HAKOM-a kazao je kako penali neće smjeti iznositi više od tisuću kuna

Raskidanje ugovora s teleoperatorima u budućnosti bi trebalo biti znatno jeftinije. Iako nećemo u potpunosti moći mijenjati teleoperatora, a da pritom ne platimo određeni penal, kazne bi trebale biti znatno jeftinije. Ivo Majerski iz HAKOM-a kazao je kako penali neće smjeti iznositi više od tisuću kuna, piše Dnevnik.hr.

- Utvrdili smo da pojedine naknade na tržištu, njihov iznos u kombinaciji kako nude popusti kako se naplaćuju prije prijevremenog raskida ugovora, mogu činiti prepreku putem prijenosa promjene operatora i zaključati korisnika, onemogućiti mu prelazak, a to nije dopušteno prema europskom regulatornom okviru i odlučili smo odlukama ukinuti te konkretne naknade. Operateri trebaju ponuditi duga rješenja koja neće zaključavati korisnike. Odluke su stupile na snagu odmah, a na operateru je da usvoje cjenike kojima ćemo mi biti zadovoljni- kazao je Ivo Majerski. 

Ključne riječi

Komentara 10

SA
samoborka
23:04 06.04.2019.

Naci ce nasi ("nasi") teleoperateri opet nacina kako .... macku mater i ponovno oguliti korisnike. Njihova gnjusna kreativnost i drskost su nogranicene.

JU
jurajuric118
23:26 06.04.2019.

ali pitam te ja ko te tjera da se vežeš ugovorom? operateri? daj molim te... uzmi keš, kupi mobilni telefon u trgovini i koristi usluge operatera koje su ti najpovoljnije... jednostavno ko pekmez. ali ne, ljudi su glupi ko telad, bitno je da je po kunu i onda posle kukaju kak te operateri guze. pa nisi za drugo nego da te guze.

GL
glavaticro
08:59 07.04.2019.

Što u slučaju da kao ja potpises, ugovor, jer te namami ponuda o beskonačnom internetu i ti se ponadaš o super, kad ono, jest on beskonačan,ali brzina 1.5mbps...dakle u prenesenom značenju imam bazen vode besplatno,ali mi je pipa mala...da li u tom slucaju imam pravo raskinut ugovor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije