Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ POBOLJŠANJA

Ranjeni migrant u induciranoj komi, i dalje u životnoj opasnosti

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
18.11.2019.
u 11:42

Nažalost, zasad nemamo ohrabrujućih vijesti. Na aparatima je i nema promjena njegovog zdravstvenog stanja, kažu u KBC Rijeka.

Zdravstveno stanje migranta ranjenog u subotu u Gorskom kotaru i dalje je bez poboljšanja. Muškarac je zadobio prostrjelnu ranu u predjelu prsnog koša i trbuha, odmah je operiran u riječkom KBC-u i otad je u induciranoj komi. Liječnici nastavljaju borbu za njegov život .

- Nažalost, zasad nemamo ohrabrujućih vijesti. Na aparatima je i nema promjena njegovog zdravstvenog stanja - kažu u KBC Rijeka.

Incident se, inače, dogodio u subotu poslijepodne na nepristupačnom terenu Gorskog kotara, a zasad se zna da su policajci nedaleko od tunela Tuhobić zatekli skupinu od oko 15 migranata i da je tijekom postupanja jedan teško ozlijeđen. Ostali su prebačeni u policijsku stanicu. Tvrde da su iz Afganistana, međutim, kod sebe nemaju nikakvih dokumenata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je u subotu išao u Rijeku na utakmicu Hrvatske i Slovačke, posjetio je i riječku bolnicu.

– Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija RH, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku – subotnja je izjava ministra Božinovića.

Čekaju se rezultati istrage o incidentu koji se dogodio na nepristupačnom terenu, četiri sata hoda od prve ceste. Neslužbeno doznajemo da je cijeli taj put je ozlijeđenog migranta s kolegom do automobila nosio upravo policajac koji ga je i ranio.

Komentara 3

PE
pežo
12:00 18.11.2019.

Ilegalni migrant nema što raditi u našoj državi ako nije prešao granicu sa papirima -policajac je bio u pravu ,da je ranjen domaći čovjek ne bi se sjatili ni ministar ni novinari izvještavati iz dana u dan.

Avatar Syssko
Syssko
15:35 18.11.2019.

ILEGALNI prijelasci granica nose svoje rizike! ORBAN se ogradio, Trump također to radi, no njih se sotonizira jer štite USTAVE i granice svoje države, jer su državnici koji misle na svoj narod, nama pak žele nametnut stigmu rasizma i fašistata ako se drznemo branit ono za što se 90-tih masovno ginulo! Milijuni svih rasa i boja nam u turizmu dolaze i nema ni jednog jedinog slova u RH protiv njih n s koje strane, dakle nema rasizma, ti ljudi dolaze legalnoi sa papirima i ne rade štetu!

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
13:18 18.11.2019.

Žalim za ljudskom sudbinom, posebno kad netko strada, ali kako donijeti sud kad netko sa očitom namjerom krene u avanturu znajući da da krši cijeli niz zakona i uljuđbeni red ustaljen u civiliziranom svijetu. Samo se pitam kad će tzv. "dušobrižnici" iz tzv. udruga za ljudska prava propeti se na zadnje noge kako bi na sva zvona blatili i osudili zakonito postupanje državnog službenika zaduženog da čuva red i mir u Lijepoj našoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije