Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORSKI KOTAR

Migrant je propucan u predjelu trbuha i prsa: Liječnici se bore za njegov život

KBC Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
17.11.2019.
u 11:35

Ranjeni migrant je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrjelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu kasno uvečer da je migrant, koji je popodne ozlijeđen tijekom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu ozljedu te je prevezen u riječku bolnicu. Ranjeni migrant zaprimljen je na hitni operativni zahvat zbog prostrjelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha.

- Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječenja -  doznaje se iz KBC-a Rijeka, piše 24sata.. 

 

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do ozljeđivanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

"Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen," rekao je ministar.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, došlo do ozljeđivanja zbog uporabe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid. Uz to, glavni ravnatelj policije uputio je u Rijeku stručni tim Ravnateljstva, jedan dio tog tima je večeras došao, a drug dio tima, u kojem će biti zastupljene sve relevantne linije rada hrvatske policije, će doći sutra, tako da ćemo imati više informacija, kazao je ministar jučer.

Ministar Božinović je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s liječnikom iz operacijskog tima. Radi se o težoj ozljedi, operacija je još u tijeku, i prema zadnjim informacijama pacijent je još na operacijskom stolu, naveo je.

Na pitanje jesu li i migranti bili naoružani, odgovorio je da u ovom trenutku ne može govoriti o detaljima, jer je zbog toga i naložen očevid od strane Državnog odvjetništva, koje će sutra izaći na teren, a također i inspiciranje događaja od strane Ravnateljstva policije.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj postaji i ima ih 15-ak.

Na upit postoji li sumnja u postupanje policajaca, posebice zbog njegovog posjeta, ministar Božinović je rekao da nije riječ o sumnji, da je krenuo na utakmicu hrvatske reprezentacije na Rujevici, ali da je gledanju utakmice "predpostavio" taj događaj te je otišao u bolnicu informirati se o stanju ozlijeđenog migranta.

Komentara 90

I1
ing-12345
22:40 16.11.2019.

Svatko tko pređe ilegalno granicu je terorista a sa teroristima se razgovara samo preko nišana.

MA
Markoo
11:57 17.11.2019.

Tako se čuva granica. Podrška policiji

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:24 17.11.2019.

Tko će tim divljacima bolničke troškove palaćati? Mi porezni obveznici? Pita li nas tko hoćemo li ili nećemo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije