Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
143 23°C
 • Avatar multibanirani
  multibanirani:

  Korupcija je duboko ukorijenjena u samom biću svih naroda na ovim prostorima. Ona je stoljećima bila način preživljenja pod tuđim jarmom. Malo je onih koji bi mito odbili ili ga ne bi ponudili ako bi znali da će im to ... prikaži još!o u nečemu pomoći. Korupcije ima posvuda u svijetu. Razliku čine društva koja imaju učinkovitu borbu protiv nje. Razlog raširenoj korpuciji u RH je prije svega neučinkovito pravosuđe koje svojom sporošću i različitošću odluka ne pruža zaštitu žrtvama korupcije ili zvizdačima. Kod nas dok dobijete pravomoćnu odluku spadnete na prosjački štap ako prijavite korupciju i dobijete otkaz ili vas tuže. Takve stvari bi se morale rejšavati promtno, a oni kojima se korupcija dokaže biti kažnjavani drakonski kao upozorenje drugima. Pa pogledajmo koliko je ministara iz vlade Plenkovića smijenjeno zbog sumnjivih poslova i malverzacija. I što im se dogodilo? Vraćeni nazad u Sabor! Pa koja je to poruka???

 • Đuro.Mikšić:

  Od kada je Plenkovic na vlasti radi se na suzbijanju korupcije, ali ne moze se sve drzati pod kontrolom. Za tako veliki problem treba mnogo vremena.

 • ON:

  Autor autoru članka kapa dole.Sve navedeno je istina.Pa i "narod"koji sve navedeno ,vezano za korupciju,mirno trpi,gleda i ništa ne čini.Istovremeno postavlja se pitanje,kako ujediniti narod kada oni koji su se dobro snašli u ovom našem vrtlogu sdušno sve to podržavaju.Nažalost ... prikaži još! onima koji su u krizi upravo radi korupcije postaju "nesposobnjakovići"i neznalice.Samo jedan primjer:obitelj iz Slavonije ima dvoje djece,otac zaposlen,školuje dvoje djec.Ima plaću 4500kn,plaća troškove za studije sina u ZG 2500kn.Sin uspješno završava studij i traži posao u svom gradu,i gle čuda sve odgovara ali uvjet je članska knjižica HDZ-a,ili neke druge stranke.Znateli kako će sve završiti.Ja znam.Sin će otići u Njemačku ili postati isti kao i oni koji su mu dali partijsku knjižicu.

Još iz rubrike Vijesti

Prosvjedi u SAD-u
122
Prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda

Sedam dana kaosa u SAD-u: Trump sam sebi zahvalio u tvitu: 'Toliko uhićenja. Sjajan posao'

SLAB INTERES ZA MATEMATIKU

Maturanti prijavili studije koje bi upisali: Ovaj studij drugu je godinu zaredom najpoželjniji

dojava o bombi policija policijska postaja Dubrava
zagrebačka dubrava

Sumnjiva naprava ispred policijske postaje nema eksplozivno punjenje

2