Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR

Rajko Ostojić tuži šefa udruge bolničkih liječnika za klevetu

Trpimir Goluža
Foto: Robert Anić/PIXSELL
15.01.2015.
u 16:28

Ostojić traži odštetu zbog tvrdnji da je pogodovao u četiri javna natječaja za nabavu ECMO i UZV uređaja te operacijskih stolova

Sto pedeset dnevnih iznosa novčane kazne odšteta je koju sudskom tužbom bivši ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić zbog klevete traži od dr. Trpimira Goluže, predsjednika Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Prvo ročište slijedi početkom veljače, a riječ je o konferenciji za medije iz rujna kada je spomenuta udruga prozvala nekadašnjeg ministra zdravlja za pogodovanje u javnim natječajima tijekom 2012. i 2013. godine odnosno pri nabavi ECMO i UZV uređaja te operacijskih stolova. Konkretno su za pogodovanje bivšeg ministra zdravlja prozvali zbog četiri natječaja ukupne vrijednosti 104 milijuna kuna. Dr. Ostojić potvrdio nam je kako je pokrenuo sudsku tužbu zbog klevete. Tuženik odnosno dr. Goluža s druge strane kaže kako će svaku tvrdnju sa sporne presice potkrijepiti dokumentima.

– Postupak kolege Ostojića smatram legitimnim. Sud je pravo mjesto gdje onaj tko se smatra oštećenim može tražiti zaštitu svojih prava. Svaku doista izrečenu tvrdnju na spomenutoj konferenciji za novinare spreman sam potkrijepiti dokumentacijom. Vjerujem da će sud utvrditi stvarno stanje i donijeti presudu utemeljenu na zakonu – komentirao je šef HUBOL-a.

>> Priznali su nam dug, ali i pokušali manipulirati

Komentara 5

VL
VERUM LIBERET
17:10 15.01.2015.

Neka bivši ministar objasni hrvatskoj javnosti zašto i kako je na račun poreznih obveznika uredio sebi kancelariju na Zavodu za gastroenterologiji KBC-a od 50-tak m2 - na račun prostora za bolesnike, sve s najboljim materijalima, dostojnu uredu premjera dok se u drugim bolnicama nema novaca niti za okrečiti zidove. Zašto je baš njegovo l uređen treći puta u 10 posljednjih godina dok za druge odjeli još nema rješenja.

MI
mirjamm
18:03 15.01.2015.

nabavio aparata koliko ni Njemačka nema

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
19:24 15.01.2015.

...neka ga tuži... zašto je držao štangu... drugome...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije