Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJEZARA Radnike uoči najavljene blokade prometa dočekao poziv za sastanak u Zagrebu

Radnici splitske Željezare vidjeli policiju i odlučili se za prosvjed

06.05.2009.
u 16:54

Radnici splitske Željezare i danas su oko 8 sati izašli na Staru kaštelansku cestu i na 20-ak minuta blokirali promet. Iako se isprva činilo da prosvjeda neće biti, jer je sindikalne čelnike po dolasku u tvornicu dočekao faks s pozivom na sastanak s državnim tajnikom Ministarstva gospodarstva Leom Begovićem, poziv je stigao u Željezaru u utorak oko 15 sati, kada nikoga nije bilo u tvornici u kojoj su pogoni isključeni.

- Ma, sve su to njihove finte! Zove na sastanak na koji ne možemo stići! Sve rade da nas unište! – reakcije su brojnih radnika okupljenih pred tvornicom, koje je informacija o pozivu za odlazak u Zagreb na sastanak koji počinje za sat i pol dodatno rasrdila.

Ipak, najavljeni sastanak bio je dobar povod da se otkaže prosvjed, s obzirom na to da su radnički predstavnici i tražili sastanak s ministrom gospodarstva Polančecom. Međutim, kada su se pojavila policijska vozila, ionako nategnuti živci još su se stanjili.

– Mislili smo otići u Kaštel Sućurac, pred gradsku upravu Kaštela, međutim, kada je došla policija, ljudi su počeli zviždati i sami izašli na cestu, kao i prošli put – rekao je Mladen Bekavac, sindikalni predstavnik u Željezari.

Sastanak s državnim tajnikom na kraju je dogovoren za ponedjeljak, ali Bekavac kaže da u cjelini nisu zadovoljni.

– Možda Begović ima najbolje namjere, ali on nije čovjek koji može donijeti odluku – kaže Bekavac.

Radnici traže raskidanje ugovora sa Zlomrexom, koji nije plaćao plin i ostao je bez energenta, nema obrtnih sredstava i ne plaća doprinose.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije