Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez plaća i posla

Radnici pulskog TESU-a odustali od današnjeg prosvjeda u Zagrebu

tesu
Duško Marušić/Pixsell
08.07.2010.
u 08:24

Fond za privatizaciju obećao je radnicima da će im pomoći u deblokiranju žiro-računa tvornice i dobivanju plaća.

Radnici tvornice električnih strojeva TESU odustali su od prosvjeda u Zagrebu ispred Ministarstva gospodarstva jer su od Fonda za privatizaciju dobili obećanje da će im pomoći u deblokiranju žiro-računa tvornice te im pomoći kako bi dobili svoje plaće, kazao nam je povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera Rajko Kutlača.

Nakon zadnjeg štrajka u utorak, na kojem im se pridružilo i 600 radnika Uljanika, plan je bio da danas stotinjak radnika, koji su već 6 mjeseci bez plaće , prosvjeduje u Zagrebu, a na prosvjed su bili pozvani i istarski političari.

Tvornica električnih strojeva u vlasništvu je Ministarstva financija, stopostotni je izvoznik, a ne može realizirati poslove jer joj je račun blokiran. Radnici, njih 130, na problem tvornice koja nema novca za početak proizvodnje, a ima poslovnih narudžbi, prosvjedima upozoravaju već nekoliko mjeseci.

Ključne riječi

Komentara 5

JM
jos-malo
09:26 08.07.2010.

ovi su obećali ovo oni su obećali ono ali nikako da se krene u ispunjavanje tih obećanja. nama je dovoljno da netko nešto \"obeća\" i odmah svi sretni i zadovoljni. prokužila je mafija kako Hrvati funkcioniraju pa to debelo koriste . :o)

OB
-obrisani-
09:33 08.07.2010.

Tvornica električnih strojeva u vlasništvu je Ministarstva financija ?! Zar je njima važna domaća proizvodnja i hrvatski radnici ? Ma treba svu domaću proizvodnju zatvoriti i ugoditim stranom kapitalu izvana,a onda će naši političari biti nagrađeni sa foteljama u Briselu,zar ne.Lagatim i krasti,to je jedino što znaju, Nemaju vremena za rješavanje istinskih problema jer se bavge vlastitim lopovlucima i svojim interesima.

MA
maraton
11:56 08.07.2010.

Imaju oni Jakovčića koji i ne voli Hrvatsku, pa oni ne tribaju ni dolazit u Zagreb.Neka to traže u Ljubljani,Beogradu ili možda Sarajevu.Oni su isto bivša država u malon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije