Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon četiri dana štrajka
Povratak na članak

Radnici MTČ-a preuzeli tvornicu, stavili lokot i organizirali straže

U krugu tvornice radnici su prošlog tjedna vidjeli braću Ladini, poznatu iz 
afere s Dalmatinkom Novom, pa se boje da njihovu tvrtku čeka ista sudbina

Komentari 21

Avatar Azriel
Azriel
19:56 26.09.2009.

neki nikak naučiti lekciju... Radiš u firmi, sa strane se doškoluješ, i tražiš bolje plaćeni posao. nema barikada, nema tvornice radnicima, nema mi smo titovi tito je naš. Jednostavno toga nema, ovo je kapitalizam, i svako se brine za sebe... Bar je tak u normalnim državama. U ovoj naopakoj državi, očekujem da će ovo trajati nekoliko dana, onda će Kosorova, primiti predstavnike radnika, onda će im obećati brda i doline, onda će shvatiti da za ta obećanja nema ni love ni zakonske mogućnosti, pa il će uvesti nove poreze i harače, ili će jedanput oni kojima stalno iz plaća uzimaju, uzeti batine u ruke, i napraviti reda u ovoj državi. Ovako više ne može, a niti ovako više smije!

VL
Avatar lola lola
lola lola
20:37 26.09.2009.

ha ha Azriel....proizvodnih firmi, mislis onw tipa import export, kineske torbice ili toalet papirici u kojima radi pet i pol ljudi... a za vrijeme crnog komunizma tvornice su proizvodile punom paroma za cijelu Jugu ili dalje i zaposljavale po 5000 ljudi...a sad se frigajte, htjeli ste u kapitalizam, ha ha....pa sad radite za dolar ili sjedite doma.

VL
Avatar Azriel
Azriel
20:40 26.09.2009.

lola lupetaš, i blage veze nemaš..... sigurno nemaš pojma da u RH recimo postoji firma koja proizvodi za NASA-u.... evo ta mi je pala prva napamet ;)

VL
OB
-obrisani-
09:50 27.09.2009.

Idite radit nešto,da ste ko radnici produktivni imali bi platu ali ste naućili ko u bivšem sistemu ruke držati u đepovima i ništa ne radit i drugi da misli za vas,sramota a ovi sindikalni predstavnici svi imaju plaču po 10.00000 tisuča kuna i oni če se borit za vas radnike,budite sretni što imate još i posao!

VL
DV
dvorskaluda
16:54 27.09.2009.

Koja pravna država - koji bakrači - pa svaki ugovor kojim se mijenja vlasnička struktura prolazi kroz ruke visokopozicioniranih stručnjaka, kojima se pak živo fućka za sadržaj ugovora - bitno je pobrati neku lovicu za \"rad\", pogurnuti sineka/kćer na neko ugodno radno mjesto...Dragi radnici - nikakve vam koristi - bolje bi bilo prisjetiti se bostonske čajanke i slično

VL
ZG
zgegi
13:58 27.09.2009.

Radila sam u MTČ-u niz godina, znam što tvrdim. Tvornica je i u socijalizmu bila pojam rada i discipline. Problemi i početak propasti počeli su onog trenutka kad je u tvornicu prvi put kročio predstavnik DOM Fonda jer je počelo isisavanje novaca, zajedno sa stavom \"budi sretan što imaš gdje raditi i što imaš posao\". A ja, naivna ko i oni, mislila da se na posao ide za plaću.... Nažalost, mislim da je sada debelo prekasno za bilo kakvu intervenciju, plus što nisam čula da je vlast spašavala bilo kakvu proizvodnu firmu u Međimurskoj županiji.

VL
DV
dvorskaluda
19:27 27.09.2009.

Ako poslodavac ne plati porez i prirez na dohodak, zaposlenik - radnik je SOLIDARNI DZŽNIK, i ON duguje taj porez i prirez, te držaba može od njega to potraživati. ZATO NE STEČAJ, radnici trebaju dići tužbu protiv poslodavca - MTČČ i tražiti HIZNU ZABILJEŽBU ZALOŽNOG PRAVA NA SVE nekretnine MTČ-a, kako bi mogli vratitit dug koji će država naplatiti od njih za poreze. Također doprinosi; ako ih poslodavac obračuna, obustavi ali ne plati, radnik nema pravo na zdravstvenu, a nema pravo ni na staž osiguranja - trpi štetu, a kad ide u mirovinu, ako hoće staž - mora sam platiti dužne doprinose. ZARO i za to treba TZŽITI MTČ. nikako, NIKAKO stečaj. U stečaju stečajni upravitelj radi što hoće i kako hoće, a radnici su SVIM stečajnim upraviteljima zadnja rupa na svirali.

VL
MM
Mladen Miletić
19:49 26.09.2009.

Radnici MTČ-a preuzeli tvornicu, stavili lokot i organizirali straže, socijalisti znaju da su tvornice od radnika da im je to zločinac Tito dao dok nisu došli drugi jači i ispretvorbarili Hrvatsku stoku sitnoga zuba koja je ostala u Hrvatskoj !

VL
OB
-obrisani-
20:13 26.09.2009.

Hmm. Zbog cega u Hrvatskoj ne moze postojati jedina tvornica carapa? Azriel, o kojim to normalnim firmama pricas? Koje su to firme u Hrvatskoj koje nesto proizvode i kako dugo drzava moze funkcionirati ako nitko nista ne proizvodi? Imaju pravo.. Nek zapale tvornicu prije nek izadju van ili kak ova zenska gore veli nek ne daju ni jedan metar konca! Tek tako. Da im bude lakse.

VL
Avatar Azriel
Azriel
20:19 26.09.2009.

rekao sam normalnim državama..... i nebi vjerovala koliko u RH ima proizvodnih firmi, nastalih od nule, ali ne rade na principu samoupravljača sa osnovnom školom.....

VL
AN
ankicascreiber
22:28 26.09.2009.

BRAVO RADNICI MTC, tako se brani svoj ponos i svoje. Nedajte da vas prevare i prodaju, uz vas je citava Hrvatska. Sada bi zeljela vidjeti HVIDR-u, Thompsona, i Sabor is sve druge kvazi-domoljubne jajare gdje su. Gdje su kada stvarno treba braniti dignitet Hrvatske i Hrvata. Daj je SDP neka opozicija, i da su one seljacine u Saboru za nesto oni bi se pridruzili radnicima. Ovako kao je zivjeti da drzavnom budetu i prodavati maglu.

VL
RO
romictea
00:47 27.09.2009.

Cunt je napisao/la: ovi mi izgledaju ko amrički radnici, onako malo punašni ali ljepše obučeni Cunt, zar neznas ili ne vidis da sve zlo koje je snaslo svijet dolazi upravo od tih tvojih amerikenjaca, globalizacija, GMO, terorizam , nasilno smjenjivanjee rezima diljem svijeta, ekonomsko porobljavanje. Ja koliko god se trudio ne vidim nista dobra sto je iz Amerike poteklo.

VL
KR
kreont
22:40 26.09.2009.

TAKO smo trebali sa svim hrvatskim firmama. TAKO bi trebalo upasti u sabor i napraviti pregled svega.

VL
OB
-obrisani-
21:11 26.09.2009.

ovi mi izgledaju ko amrički radnici, onako malo punašni ali ljepše obučeni

VL
RA
raspad
21:11 26.09.2009.

Bolje receno zene, Hrvatice, preuzele tvornicu a muskaraci Hrvati pobjegli u misju rupu. Junacine. Ako Hrvatice ne ucine nesto na bolje, Hrvati nece nikada. Guzice kao i hrvatska vlast.

VL
OB
-obrisani-
21:47 26.09.2009.

Da. Izmucene zene. Kad dodju doma, onda buju jos morale sve pocistit . Za njih dan nema dosta sati. To je kao iz knjiga od Janka Matka. Tipa prije nek je zena umrla jos je morala ves oprat i izribatat na ruke, skuhat i okopat polje. Neka bog bude s njima!

VL
LU
lužnjak
04:10 27.09.2009.

Svvvima bez uslovna podrška,da očuvaju Prvu svetinju tj. pravo na dostojan život.Svetinja vlasništva ove braće neće biti povređena ako joj je zasnutak i cilj,ispravan u tom vlasništvu.U osnovi naše radnice ne zanima teorija o novcu, već zarađen i isplaćen novac.Zato radnici trebaju znati više iz plana i programa( za novo-kapitalističke proizvodne odnose) o kapitalu ali i o izvoru kapitala, svoga gazde u tolikoj mjeri da imaju garancije,da im je unaprijed 12 mj.zaGARANTOVAN dohodak.Nešto kao depozit koji stoji na vidnom mjestu u hali blizu radnika, a emitira ga jedna poluga u zlatu određene težine.Ako je kojim slučajem konac samo maska koja dokazuje da brat i brat rade u svojoj kompaniji, a u transnacionalnim kompa. negdje drugdje baškare sa boljim poslom,ODMAH KARIKE NA ULAZ.neka brat i brat zapredaju svoju najtanju merciziranu nit negdje drugdje.Ove radnice trebaju oponašati i radnici drugih djelatnosti, jer ovim držanjem Hrvatska polako podiže sagnutu glavu, i vraća na svoje lice ponovo osmjeh

VL
DO
doktorica
07:38 27.09.2009.

Samo tako ne dajte se međimurske puce,nemojte dozvoliti propast MTČ-a,kao što je propala Vesna,NIK i drugi.

VL
NE
NenadK
09:44 27.09.2009.

Drugovima sindikalistima iz ostalih djelova drage nam domovine: Organizirajte podršku radnicama i radnicima MTČ-a. Nemojte propustiti ovaj trenutak!

VL
PO
power123
15:12 27.09.2009.

Vlada bi trebala hitno rijesiti slusaj MTČ na primjeru slucaja Salonit.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.