Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovro Kuščević:

'Radi se o Milinovićevu spinu po principu 'što se babi htilo, to se babi snilo''

Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.03.2019.
u 13:12

- Ja vjerujem da će u ovom mjesecu novi Zakon o referendumu ići na javno savjetovanje, kaže ministar uprave.

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je danas da će novi Zakon o referendumu tijekom ovoga mjeseca ići na javno savjetovanje, što, komentira, vjerojatno znači da će se referendum koji najavljuju sindikalne središnjice protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina provoditi po dosad važećim pravilima.

- Ja vjerujem da će u ovom mjesecu novi Zakon o referendumu ići na javno savjetovanje, a to znači, ako sindikati pokrenu inicijative, da će se taj referendum voditi prema pravilima važećeg zakona. Što se tiče umirovljenja sa 67 godina, mi u Vladi smo pomno analizirali sve učinke ovog zakona i financijska održivost jednostavno uvjetuje odlazak u mirovinu sa 67 godina. Ja sam za svako dobro rješenje koje jamči opstanak mirovinskog sustava. Ne bih rekao da to je nauštrb građana, mislim da sve zemlje u okruženju imaju isto pravilo – objašnjava Kuščević.

Lovro Kuščević
1/5

Osvrnuo se i na navode da bi se po prvi puta moglo dogoditi da se u Lici sastavi većina bez HDZ-a.

- Radi se o čistom spinu gospodina Milinovića po principu "što se babi htilo, to se babi snilo". HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u skupštini i kreirati proračun. Upravo se pregovara s koalicijskim partnerima i uvjeravam se da će HDZ imati i predsjednika Skupština i većinu. Regionalna razina vodi pregovore i pregovara se sa svima u vijeću osim s članovima s liste gospodina Milinovića – naglašava.

Informacija da je nova ravnateljica NP Krka Nella Slavica istovremeno bila članica HDZ-a i HNS-a, Kuščević, kaže, dosad nije imao.

- Ne znam njezinu stranačku povijest, ali to je samo dokaz da ova Vlada imenuje ljude po kriteriju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti. U statutu HDZ-a jasno stoji da jedna osoba može biti član samo jedne stranke - HDZ-a i ako se upiše u neku drugu stranku da njoj automatizmom prestaje članstvo u HDZ-u. O eventualnim sankcijama se može biti stranački, ali ne na dužnosti ravnateljice – tvrdi.

Iz medija je, također, doznao i za vijest da je HDZ-ovog potpredsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića kćer Petra Š. na Facebooku optužila za obiteljsko nasilje.

- Neću unaprijed optuživati temeljem napisa u medijima, gospodin je postupio dobro. Mislim da je odgovorno postupio, zamrznuo je članstvo, dao ostavku na sve stranačke i političke dužnosti, a dalje će na sudu dokazivati svoju nevinost. Naravno da u HDZ-u osuđujemo svaki oblik nasilja, naročito u obitelji, naročito danas kad je Dan očeva – poručuje.

Komentara 13

Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
14:04 19.03.2019.

Nisu problem umirovljenici koji idu u mirovinu sa 65 g nego oni koji idu sa 50 ili manje godina, čitaj more lažnih branitelja i političkih uhljeba

CE
cenzura
14:06 19.03.2019.

Zakon o referendumu bi se trebao zvati Zakon o onemogućavanju referenduma!

PO
portugisac
13:53 19.03.2019.

Nakon 29 godina glasovanja za HDZ prvi puta zbog Kuščevića neču. Niti ja niti moja obitelj a niti prijatelji. Pokrao nas je a sa pozdravom hvaljen Isus vrijeđa sve vjernike jer laže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije