Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva stolca

U isto vrijeme bila je i u HNS-u i u HDZ-u

Ravnateljica Nella Slavica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
19.03.2019.
u 06:36

Žurim, javit ću se kasnije, prekinula je razgovor Nella Slavica i više se, naravno, nije javila

Nella Slavica, nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka, koja je i prije tog posla bila na izdašnoj funkciji ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, istodobno bila je članica HNS-a i članica HDZ-a. Prema informacijama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007.

“To je pogreška, ja sam u HDZ-u”

Iz HNS-a se Slavica, prema našim informacijama, iščlanila 15. veljače 2019. godine, odnosno sedam dana nakon što je izabrana za novu ravnateljicu NP Krka. Nella Slavica je prije SC-a u Šibeniku radila u Jedriličarskom klubu “Uskok” u Zadru i bila je članica tamošnjeg HNS-a. Večernji je list u posjedu popisa članova zadarskog HNS-a na kojem je i ime Nelle Slavice kao i broj mobitela na koji smo je jučer dobili. Kada smo nazvali Nellu Slavicu i suočili je s podatkom da je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, samo je poručila da je to neka greška te da je ona članica HDZ-a od 2007., a razgovor je završila rekavši: “Žurim na jedan sastanak, čujemo se kasnije”. Naravno, više se nije javljala. Da Slavica nije članica HNS-a tvrdili su jučer i u središnjici HNS-a u Zagrebu, no Milan Stojanov, predsjednik HNS-a Zadarske županije, potvrdio nam je da je ime Nelle Slavice imao na popisu zadarskih članova HNS-a.

– Tu gospođu nikada nisam vidio u stranci, ali ime Nelle Slavice bilo je na popisu zadarskih HNS-ovaca. Ona više nije članica HNS-a, vjerojatno je bila samo pasivan član, a kada se točno iščlanila ne bih znao reći – rekao nam je jučer Stojanov i dodao: – Po statutu bilo koje stranke, nijedan član ne može istodobno biti u dvije stranke, ali tko to provjerava.

Formalnu odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka donio je HDZ-ov ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, jednako kao i u slučaju NP Plitvička jezera. Kadroviranje u oba nacionalna parka izazvalo je zanimanje javnosti, ali i trvenja u HDZ-u. Zbog Plitvica su započeli problemi Darka Milinovića u HDZ-u jer je bio napao Ćorića da kadrovira na način da ponižava HDZ-ovce u Lici, što je kasnije kulminiralo izbacivanjem Milinovića iz HDZ-a.

Izbor ministra Ćorića

U slučaju NP Krka, natječaj je izazvao zanimanje jer se na njega bila javila i Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave. Tada se u medijima nagađalo da je nova pozicija namijenjena Rimac, ali istodobno se pisalo da za Nellu Slavicu lobira Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a. Pisalo se i da je Dujić u odličnim odnosima s ocem Nelle Slavice. U HDZ-u su određeni izvori jučer komentirali kako je očito važnije imati više članskih iskaznica kako bi se napredovalo u HDZ-u nego biti odan toj stranci. Čak su neki i u HNS-u neslužbeno komentirali kako je Nella Slavica shvatila važnost višestranačja.

Kada smo Nediljka Dujića jučer pitali je li znao za Slavičino dvostranačje dok je lobirao za nju, on nam je uzvratio:

– Odakle vam to da sam ja lobirao za nju? Ona je izbor ministra Ćorića. Bez obzira na sve priče, ja sam se držao po strani.

Komentara 65

DU
Deleted user
07:21 19.03.2019.

uhljeb level expert

Avatar Melankolija
Melankolija
07:13 19.03.2019.

Nizak moral, a visok interes?

Avatar andrej II kara von bruxeles
andrej II kara von bruxeles
07:14 19.03.2019.

Ništa čudno .... znam dva takva slučaja... vlast je slast... kakva ideologija...ideologijom se zamaraju oni koji ih biraju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije