Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Japanu

Putnici iz zrakoplova u plamenu: 'Dim u kabini je pekao kao pakao. Nismo imali pojma kamo idemo'

Un avion de ligne prend feu à l’aéroport de Tokyo après une collision
Foto: © Capture TV via Bestimage/BEST
1/16
02.01.2024.
u 15:46

Putnički zrakoplov A350 Japan Airlinesa sudario se s avionom obalne straže na pisti tokijske zračne luke Haneda i zapalio se. Pet je članova posade zrakoplova obalne straže poginulo, dok je svih 367 putnika i 12 članova posade putničkog zrakoplova uspješno evakuirano.

Putnik s leta Japan Airlinesa opisao je mučne trenutke kada se zrakoplov sudario sa zrakoplovom japanske obalne straže na pisti tokijske zračne luke Haneda nakon čega se putnički zrakoplov zapalio. Šveđanin Anton Deibe (17) svjedoči o kaotičnoj sceni koja je nastala kada je let Japan Airlinesa JAL-516 sletio na pistu, a kabina mu se brzo počela puniti dimom. Mladić, 17-godišnjak, njegovi roditelji i njegova sestra bili su među 367 putnika i 12 članova posade koji su sigurno evakuirani iz putničkog zrakoplova.

"Cijela kabina ispunila se dimom u nekoliko minuta. Bacili smo se na pod. Zatim su se otvorila vrata za slučaj opasnosti i bacili smo se na njih", rekao je putnik. "Dim u kabini pekao je kao pakao. Bio je pakao. Nismo imali pojma kamo idemo pa smo samo istrčali u polje. Bio je kaos." Pet ljudi u zrakoplovu japanske obalne straže poginulo je, a pilot je hospitaliziran u kritičnom stanju, kako je izvijestila japanska NHK TV, pozivajući se na policiju.

VIDEO Spašavanje putnika nakon sudara zrakoplova u Japanu

Još jedan putnik potvrdio je da je do problema došlo odmah nakon slijetanja. "Osjetio sam udar i trznuo sam se u trenutku kad smo sletjeli", rekao je putnik leta koji je želio ostati anoniman. "Vidio sam iskre kroz prozor i kabinu ispunjenu plinom i dimom".

Plamen se zatim brzo proširio cijelim avionom. Snimke prikazuju putnike u kabini prije nego što su izašli kroz tobogan za evakuaciju i trčali po asfaltu. Majka jednog od putnika čekala je ispred ulaza za dolazak kada su je njezina 29-godišnja kći i dečko nazvali da objasne da je avion planuo. "Rekla je da se avion zapalio, a ona je izašla kroz tobogan", rekla je za Reuters. "Stvarno mi je laknulo što je dobro."

VEZANI ČLANCI 

Bivši zrakoplovni kapetan Japan Airlinesa Hiroyuki Kobayashi rekao je za NHK News da su se zrakoplovi mogli sudariti zbog pogrešne komunikacije s centrom za kontrolu leta. "Sudeći po brzini vatre, moguće je da je vatra izazvana udarom zrakoplova zapalila spremnik goriva unutar krila", rekao je taj bivši pilot.

Uzrok sudara još se istražuje.

VIDEO Zapalio se putnički zrakoplov u Japanu nakon sudara

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije