Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBIO VELIKI POŽAR

VIDEO Sudarila se dva zrakoplova u zračnoj luci u Japanu: Pet osoba poginulo

Foto: reuters
1/11
02.01.2024.
u 12:31

Poginulo je pet osoba koje su bile u avionu državne obalne straže, potvrdile su vlasti. Još jedna osoba nalazila se u tome zrakoplovu te je ranije bila spašena. Svi putnici iz putničkog zrakoplova, kao i članovi posade, spašeni su.

Zrakoplov Japan Airlinesa zapalio se na pisti u tokijskoj zračnoj luci Haneda i to nakon što se sudario s avionom japanske obalne straže u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu. Na snimkama koje su objavljene vidi se kako je do požara došlo tijekom slijetanja aviona. Iako je zrakoplov potpuno izgorio, svi su putnici iz putničkog aviona preživjeli nesreću, dok je pet osoba iz aviona obalne straže poginulo.

Informaciju o spašavanju svih članova posade i putnika potvrdila je i aviokompanija Japan AirlinesNaime, u zrakoplovu se nalazilo 379 putnika i članova posade. Pet osoba koje su bile u avionu obalne straže poginulo je, potvrdile su vlasti. Još jedna osoba nalazila se na tom zrakoplovu te je ranije bila spašena.

1/11

Japanska televizijska kuća NHK, pozivajući se na vlasti, objavila je da se zrakoplov sudario s drugim zrakoplovom nakon slijetanja u Hanedu. Također je izvijestila da je zrakoplov JAL 516 poletio iz Hokkaida. Prema prvim informacijama, zrakoplov Japan Airlinesa udario je u zrakoplov japanske obalne straže dok je slijetao u tokijsku zračnu luku Haneda. Prilikom slijetanja došlo je do požara. 

Zračna luka Haneda u Tokiju, na kojoj se odvio ovaj incident, zatvorena je za sav promet, potvrdio je glasnogovornik te otkrio kako je putnički zrakoplov Japan Airlinesa 516 putovao iz zračne luke New Chitose, nedaleko od grada Sapporo na sjevernom otoku Hokkaido udaljenom oko 832 kilometra. Prema podacima Flightradara, avion je sletio u Hanedu u 17.47 sati po lokalnom vremenu, nakon gotovo dva sata leta.

Već je prošlo oko dva sata otkad je zrakoplov sletio na pistu, no vatra i dalje nije ugašena do kraja, dok su hitne službe na terenu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije