Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTAVAJU IM ELEKTRANE

Putinov saveznik zlokobno pojasnio sistematske napade: Vratit ćemo Ukrajinu u 18. stoljeće!

A site of residential buildings destroyed by a Russian missile attack in Vyshhorod
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/9
25.11.2022.
u 17:44

Dodao je da bi se Zapad trebao "pripremiti za rat koji će trajati godinama"

Vladimir Putin će 'ukrajinu poslati natrag u 18. stoljeće' tako što će nastaviti s napadima na energetska postrojenja u zemlji, tvrdi jedan od njegovih glavnih saveznika. Pjotr ​​Tolstoj, zamjenik predsjednika Dume, upozorio je da neće biti popuštanja u ruskim napadima na ukrajinske elektrane prije zime. "Infrastruktura Ukrajine bit će uništena, a Ukrajina će biti vraćena u 18. stoljeće", izjavio je član Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

U tiradi na francuskom televizijskom kanalu BFM, zastupnik iz ruskog parlamentarnog parlamenta, koji je pod sankcijama SAD-a, EU-a i Britanije, upozorio je da će ukrajinski saveznici "platiti cijenu". Dodao je da bi se Zapad trebao "pripremiti za rat koji će trajati godinama". Ali čini se da je Tolstojeva bizarna intervencija u suprotnosti s jučerašnjom izjavom ruskog ministarstva obrane, piše Daily Mail.

Foto: PAVLO PALAMARCHUK/REUTERS

Dužnosnici u Moskvi iznijeli su neutemeljenu tvrdnju da su štetu kritičnoj infrastrukturi ukrajinske prijestolnice uzrokovale "strane i ukrajinske" rakete protuzračne obrane. "Nije izvršen niti jedan napad na mete unutar grada Kijeva", priopćilo je rusko ministarstvo obrane, iako se nije pozabavilo sličnim napadima koji su prekinuli napajanje drugdje. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je rekao da bi Ukrajina mogla "okončati patnju" povlačenjem na "način da ispuni zahtjeve ruske strane". "Vodstvo Ukrajine ima svaku priliku vratiti situaciju u normalu", rekao je gospodin Peskov, Putinov dugogodišnji propagandist.

Moskva je više puta odbacila zahtjev Ukrajine da se povuku iz zemlje prije početka mirovnih pregovora. Od početka listopada Rusija je ispalila niz projektila i poslala bespilotne letjelice iranske proizvodnje prema energetskim ciljevima diljem Ukrajine kako bi onesposobila njezinu električnu mrežu dok temperature padaju ispod nule. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen označila je bombardiranja 'ratnim zločinima', dodavši: "Žene, muškarci, djeca smrzavaju se u mraku zbog Putinovog namjernog i barbarskog ciljanja civilne infrastrukture u zemlji."

OVDJE pogledajte kako je Ukrajina za vrijeme nestanka struje izgledala iz svemira.

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS, ilustracija

Svjetska zdravstvena organizacija UN-a upozorila je na "po život opasne" posljedice ako se ruski napadi nastave i procjenjuje da bi zbog toga još milijuni mogli pobjeći iz zemlje. U Kijevu je sinoć gradonačelnik Vitalij Kličko rekao da je više od dvije trećine grada ostalo odsječeno, iako je dio opskrbe vodom obnovljen preko noći.

U međuvremenu, ukrajinske oružane snage priopćile su da je Rusija u srijedu ispalila oko 70 krstarećih projektila na ukrajinska mjesta i gradove. 'Pozivanje na mir dok se lansiraju projektili na mirne gradove (je) najviši stupanj poremećaja osobnosti', rekao je jučer Mikhailo Podoljak, viši pomoćnik predsjednika Volodimira Zelenskog.

Komentara 37

DU
Deleted user
18:17 25.11.2022.

Ja sam za da se primjeni ista taktika što se tiče bombardiranja, tj. rusiji treba uzvratiti istom mjerom po ruskom teritoriju, da nisu saveznici filozofirali i da su Ukrajini odmah dali dalekometne projektile PZO i moderne avione već bi sve bilo gotovo, ovako samo razvlače.

TE
Templo
18:30 25.11.2022.

Krajnje je vrijeme da USA, UK i DE isporuce Ukrajini dalekometne krstarece rakete kojima bi i Ukrajina istom mjerom unistavala elektrane i vodovode po Moskvi i drugim velikim gradovima u Rusiji. Tek tad bi Rusi prestali sa ovim terorom...

DI
Diesel
18:12 25.11.2022.

Parite da vam ratna osteta ne bude prevelika? I Gadafi je poslije tusenja PanAm Jumbo Jeta iznad Skotske govorio da nece nikada platiti, pa je ipak platio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije