Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER JACENJUK

'Putin želi uništiti Ukrajinu, jedino nas NATO može obraniti'

Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.09.2014.
u 10:28

Rusija je prijetnja globalnom poretku i sigurnosti cijele Europe, poručio je Arsenij Jacenjuk

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk danas je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi uništiti Ukrajinu kao samostalnu državu, prenosi Reuters. Jacenjuk je ustvrdio da samo NATO može obraniti Ukrajinu od agresije.

U Ukrajini je već više od tjedan dana na snazi prekid vatre koji su ispregovarali predstavnici Ukrajine, Rusije, proruskih separatista i OSCE-a. Unatoč povremenim kršenjima primirje još uvijek traje.

- Još uvijek smo u fazi rata, a ključni agresor je Ruska Federacija... Putin želi još jedan zamrznuti konflikt na istoku Ukrajine - rekao je Jacenjuk.

Poručio je da se Putin neće zadovoljiti Krimom i istočnim dijelom zemlje, koje većinom nastanjuje stanovništvo koje govori ruski jezik.

- Njegov je cilj da zauzme cijelu Ukrajinu... Rusija je prijetnja globalnom poretku i sigurnosti cijele Europe - rekao je Jacenjuk.

Jacenjuk je svjestan kako NATO još uvijek nije spreman primiti Ukrajinu u članstvo, no dodao je da jedino NATO u ovim okolnostima može zaštiti Ukrajinu.

>> Slovenski diplomat u NATO-u ruski špijun?

>> Porošenko: Proruski separatisti oslobodili 1200 zarobljenika

Komentara 69

AL
algore
10:46 13.09.2014.

Namjesten od cia operativke viktorije nuland i ekipe, zaduzen za rasturanje Ukrajine i slabljenje i smjenu vlasti u Rusiji. Gnjida cetverooka. Izruciti americkim partnerima isisu na obradu pred kamerama!

PE
pessimus
10:48 13.09.2014.

ovaj je totalno prolupao.

BF
brkonja fra brkati
11:15 13.09.2014.

Ovaj nakaradni cionist,inače član mračne i opskurne cionističke scijentološke sekte,bolje da šuti.On sigurno ne predstavlja ukrajinski narod,nego ukrajinske okupatore.Nakon što ga je instalirala CIA,prvu stvar koju je napravio,bilo je prebacivanje oko 50 tona ukrajinskih zlatnih rezervi u SAD.Takvi kao on su prijetnja za sve narode diljem svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije