Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u ime glasnogovornice

Putin se Vučiću ispričao zbog usporedbe sa 'Sirovim strastima': Ovo je za mene nebitan incident

Foto: Facebook
1/2
12.09.2020.
u 09:05

Zaharova se kasnije također i osobno ispričala za svoju Facebook objavu te rekla da su njezini komentari krivo interpretirani. Pojasnila je da se htjela narugati američkoj aroganciji, a ne srpskom lideru.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ispričao se predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u ime glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove, zbog njezine Facebook objave u kojoj je ona Vučićevo sjedenje u Ovalnom uredu usporedila s onim Sharon Stone iz filma "Sirove strasti", donosi BBC.

Vučić je u intervjuu za Radioteleviziju Srbije priznao da mu se Putin ispričao, a Kremlj je to kasnije potvrdio.

"Predsjednik (Rusije Vladimir) Putin nikad mi se nije ni zbog čega ispričao, nije to napravio ni (ruski ministar vanjskih poslova) Sergej Lavrov. Ali ovaj su se puta obojica ispričala", rekao je Vučić i dodao da je s Putinom pričao telefonom. "Mislim da imamo dobro odnose, a ovo je za mene nebitan incident", dodao je Vučić.

Zaharova se kasnije također i osobno ispričala za svoju Facebook objavu te rekla da su njezini komentari krivo interpretirani. Pojasnila je da se htjela narugati američkoj aroganciji, a ne srpskom lideru.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто...

Objavljuje Maria ZakharovaSubota, 5. rujna 2020.

 

"Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje s arogantnim stavom posebnih. Trikovi protokola postali su jedna od metoda koju američki dužnosnici redovito koriste kako bi na umjetan način stvorili vidljivost vlastite posebnosti. A to je neprihvatljivo", rekla je.

Podsjećamo, Zaharova se u svojoj objavi osvrnula na sastanak Vučića, kosovskog premijera Avdullaha Hotija i američkog predsjednika Donalda Trumpa na kojem su srpski predsjednik i Hoti potpisali sporazume o ekonomskoj suradnji.

"Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji broj 2. Tko god da jeste. Vjerujte mi", napisala je Zaharaova te priložila dvije fotografije. Na prvoj fotografiji Vučić na stolici sjedi nasuprot Trumpa, koji sjedi za svojim radnim stolom u Ovalnom uredu. Na drugoj je slavni prizor ispitivanja Catherine Tramell (igra je Sharon Stone) iz filma "Sirove strasti".

Nakon što je vidio objavu Zaharove, Vučić je rekao da je tom objavom najviše rekla o sebi.

"Primitivizam i prostakluk govore o njoj, kao i o onima koji su je imenovali. Neka se oni time bave, ja joj neću odgovarati. Ja sam u Washingtonu štitio naše odnose s Ruskom federacijom, odbio sam potpisati da ćemo kupovati LNG koji je dvaput skuplji, a koji je bio u prvoj verziji. Ali što ćete, ljudi ne znaju cijeniti što Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji, jedina koja s Rusijom izvodi vježbe", rekao je Vučić.

Komentara 52

ML
mlado
09:27 12.09.2020.

Nedavno Informer. Danas BBC i RTS. Koga ćete idućeg citirati? Vidovitog Milana? "Rekao je Vučić". Taj čovjek patološki laže i to svi jako dobro znaju. Izgleda da to još nitko nije javio VL-u.

GE
gemist
09:35 12.09.2020.

Nedavno sam na Facebooku naišao na šalu na Vučićev račun.Kao samo 3 osobe su pušile u Bijeloj kući,valjda u ovalnom uredu kod predsjednika.Na prvoj slici je Tito u društvu s Nixonom,puši cigaru,na drugoj Clinton i M.Levinsky,a na trećoj Vučić sa ovom slikom iz članka,haha

DU
Deleted user
09:27 12.09.2020.

U znak isprike mu je poslal upaljač😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije