Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI ENERGENTI

Putin ozbiljno zaprijetio Zapadu: Uvedete li ograničenja cijena, prekidamo izvoz nafte i plina

Russian President Vladimir Putin attends a plenary session of the Eastern Economic Forum in Vladivostok
Foto: TASS HOST PHOTO AGENCY/REUTERS
1/4
07.09.2022.
u 11:54

Zaprijetio je i da će ograničiti isporuke žitarica Zapadu, a optužio je i bogate zemlje za ''bezobraznu prijevaru'' zemalja trećeg svijeta

Ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio je danas kako će prestati s opskrbom plina i nafte uvedu li se ograničenja cijena ruskih energenata.

Govoreći na gospodarskom forumu u Vladivostoku, Putin je europske pozive na ograničenje cijena ruskog plina nazvao "glupima" te kazao da će Rusija odustati od svojih ugovora o opskrbi ako Zapad uvede ograničenja cijena ruskog izvoza. 

Osim toga, zaprijetio je i da će ograničiti isporuke žitarica Zapadu, a optužio je i bogate zemlje za ''bezobraznu prijevaru'' zemalja trećeg svijeta.

Rekao je da je Moskva učinila sve što je mogla kako bi Ukrajina mogla izvoziti svoje žitarice, ali da će se problemi na globalnom tržištu hrane vjerojatno intenzivirati i da prijeti humanitarna katastrofa, prenosi Telegraph.

"Ako isključimo Tursku kao zemlju posrednicu, tada se gotovo sve žito izvezeno iz Ukrajine ne šalje u najsiromašnije zemlje u razvoju, već u zemlje Europske unije", rekao je na Forumu.

"Ono što vidimo drska je prijevara... obmana međunarodne zajednice naših partnera u Africi i drugim zemljama kojima je prijeko potrebna hrana. To je samo prijevara'', dodao je. 

>> VIDEO Stručnjaci objasnili: 'Kad su u struji, ovi uređaji najviše troše; čak i ako nisu upaljeni'

Komentara 48

UG
ugroženi
12:22 07.09.2022.

Da žito ide u razvijene zemlje a ne u Afriku smo svi znali. Ne laje pas radi sela. Brine se zapad za Afriku. Možeš misliti. Da su željeli iskorijeniti glad u Africi učinili bi to odavno.

Avatar BUMBAR
BUMBAR
14:28 07.09.2022.

Sa putinom nemoze niko igrat nikakvu igru Putin je gospodar svijeta i sam Bog ga je poslo da spasi covecanstvo.

SE
serđo12
13:13 07.09.2022.

Zapad se malo igra s Vladom .Pa nije im Vladimir John ili Suljo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije