Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI PESKOV

Putin na blagdan tradicionalno uskočio u hladnu vodu, no nema nikakvih snimki

Vladimir Putin
Foto: Reueters/PIXSELL
1/5
19.01.2023.
u 14:58

Putin je tradicionalno uronio u ledenu vodu i ove godine, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Kršćani koji se ravnaju po julijanskom kalendaru danas slave Časni Bogojavljenski krst ili Epifaniju. Radi se o blagdanu za vrijeme kojeg pravoslavci zaranjaju u hladnu vodu u kojoj se, prema običaju, prethodno stavlja zaleđeni križ. Ovaj je običaj izrazito popularan, a svake ga godine štuje i ruski predsjednik Vladimir Putin

Putin je to tradicionalno napravio i ove godine, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

"Znate da je danas blagdan Bogojavljenja, predsjednik je sudjelovao u kupanju na Bogojavljenje, učinio je to u Moskovskoj regiji. Ovaj put nema videa i foto materijala, samo javljamo da je slijedio svoju tradiciju", rekao je Peskov, javlja RIA Novosti.

Podsjetimo, ukrajinski napadi na Krim bili bi "jako opasni" poručio je u četvrtak Kremlj pošto je New York Times objavio da su američki dužnosnici sve skloniji da se pomogne Kijevu da napadne taj poluotok. Rusija je anektirala Krim 2014. godine i predsjednik Vladimir Putin tvrdi da je Krim, kao i ukrajinski teritorij koji je zauzeo od veljače, povijesna Rusija.

Ubrzo nakon početka invazije na Ukrajinu u veljači, Rusija je zauzela velik dio istočne Ukrajine što joj je omogućilo da uspostavi kopneni most od Rusije do Krima.

"Samo razmatranje da se Ukrajini dopusti opskrba oružjem kojim bi mogla napasti ruski teritorij... jako je opasno", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na brifingu u četvrtak.

"To bi značilo podizanje sukoba na novu razinu, što ne bi slutilo na dobro za globalnu i paneuropsku sigurnost".

Krim je povijesna baza ruske Crnomorske flote i popularno ljetovalište. Ukrajina je već napadala ruske zračne i pomorske baze na Krimu, a u listopadu prošle godine napadnut je bio i Krimski most, za što Kijev nije preuzeo odgovornost.

 

Ključne riječi

Komentara 8

FU
Fusnota
15:17 19.01.2023.

Možda i je skočio u vodu. Ali je sigurno bio 3 rus u svemiru.

DU
Deleted user
19:49 20.01.2023.

Putin kršćanin?!Zanimljivo.Čečeni mu gla na vojska koja kol je druge kršćane pa sad ti budi pametan.

KR
KrešimirToromanović
19:43 20.01.2023.

A zasto mi treba da o tome upce pisemo. Sto ne pisu zasto se Bajden rukuje sa zrakom, zasto stavlja covjeku orden na ledja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije