Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaćanje u rubljima

Putin dobio popis zemalja koje su uvele sankcije, među njima i Hrvatska

07.03.2022.
u 12:56

Popis uključuje: Australiju, Albaniju, Andoru, Ujedinjeno Kraljevstvo, Gibraltar, države članice Europske unije...

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio od vlade popis stranih država koje su uvele sankcije protiv Rusije, ruskih tvrtki i građana, stigao je i popis, objavila je ruska vlada.

Popis uključuje: Australiju, Albaniju, Andoru, Ujedinjeno Kraljevstvo, Gibraltar, države članice Europske unije, Island, Kanadu, Lihtenštajn, Monako, Novi Zeland, Norvešku, Republiku Koreju, San Marino, Sjevernu Makedoniju, Singapur, SAD, Tajvan, Ukrajinu, Crnu Goru, Švicarsku, Japan....

"Naredba je pripremljena kao dio Uredbe predsjednika od 5. ožujka 2022. 'o privremenom postupku za ispunjenje obveza prema određenim inozemnim vjerovnicima'", stoji u priopćenju.

"Ruski građani i tvrtke, sama država, njezine regije i općine koje imaju devizne obveze prema stranim vjerovnicima s popisa neprijateljskih zemalja moći će ih plaćati u rubljima. Da bi to učinio, dužnik može zatražiti od ruske banke otvaranje posebnog računa u rubljima 'C' uime stranog vjerovnika da prenese uplate na njega u protuvrijednosti u rubljima po tečaju Središnje banke na dan plaćanja. Novi privremeni postupak primjenjuje se na uplate veće od 10 milijuna rubalja mjesečno (ili sličan iznos u protuvrijednosti u stranoj valuti)", stoji u priopćenju.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Rusi najavili otvaranje koridora za evakuaciju civila u više gradova. Ukrajinci: To je potpuno nemoralna priča

Ključne riječi

Komentara 103

ZA
zagabria7
13:10 07.03.2022.

Pa ovaj je 3/4 svijeta stavio kao neprijateljske zemlje, samo zato jer se protive agresiji. A kad su ruski dobrovoljci sudjelovali u agresiji na Hrvatsku na srpskoj strani to ga vjerojatno ne smeta. Mi se nismo bunili jer mi smo ratnici

PE
Pendrek57
13:09 07.03.2022.

Putine, svi drhtimo od straha pred tobom. Pa tebe se ni Ukrajinci ne boje.

DU
Deleted user
13:22 07.03.2022.

Jasna stvar. Devize pohranjene u svjetskim bankama su u dubokom hladjenju,dakle mora devizne zalihe u Rusiji zadrzati. Posto se vrijednost rublja odronjava i topi kao snijeg na svibanjskom suncu nikom ne pada na pamet ulaziti u takve transakcije. Realna vrijednost rublja se brzo blizi vrijednosti Reichsmarka 1945e,dakle wc papir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije