Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ SVEMU Tri slučaja za drogu nedovoljna za ostanak iza rešetaka

Pušten jedan od Cvikovih ljudi

24.03.2009.
u 22:33

SPLIT – Vijeće splitskog Županijskog suda prihvatilo je prijedlog branitelja Borivoja Miloševića te na slobodu pustilo Ivana Andreisa (26), optuženog u slučaju Cvik. Andreis je upravo odslužio godinu i pol zatvora zbog droge, pa je USKOK zatražio produljenje pritvora, i to u slučaju koji se vodi protiv veće skupine dilera predvođene odbjeglim Tončem Barišićem. Sve stoji, zaključio je sud, Andreis bi po svemu trebao i dalje biti u pritvoru, no drže da će se ista svrha postići i mjerom opreza.

Odlučili su zato da se dvaput dnevno javlja u policijsku postaju u Korčuli. Imali su na umu i njegovo zdravstveno stanje, teški lom natkoljenice, uspomenu na partiju baluna u splitskom zatvoru. Andreis je nepokretan, zato je i odgođeno suđenje Cvikovoj skupini prije koji tjedan. Ipak, unatoč tome što nije baš mobilan, morat će tjedno prelaziti čak 200 kilometara, od kuće u Veloj Luci sve na drugi kraj otoka u Korčulu, pa onda ponovno natrag.

Andreisa u slučaju Barišić terete, zajedno s Damirom Rašidagićem, da je nastavio opskrbljivati korčulansko narkotržište nakon Cvikova uhićenja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije