Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRŠNJAČKO NASILJE

Pulski maloljetnici snimali kako tuku dječaka (14) pa to objavili na mrežama. Uhićeni su

U kampu Bori?i u Biha?u smješten je velik broj migranata
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.03.2024.
u 15:30

Policija ih tereti za kaznena djela nasilničkog ponašanja i povrede djetetovih prava, a jednog od njih dodatno za povredu privatnosti djeteta

Tri maloljetnika uhićena su nakon još jednog slučaja vršnjačkog nasilja koji se 21. veljače dogodio u Puli, izvijestila je u ponedjeljak Istarska policija, koja je ponovno upozorila na ozbiljne posljedice tog problema kojeg je važno na vrijeme prepoznati.  Trojicu maloljetnika sumnjiče da su vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka, što je jedan od počinitelja snimao te potom snimku objavljivao na društvenim mreža. Maloljetnici su uhićeni te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije. 

Terete ih za kaznena djela nasilničkog ponašanja i povrede djetetovih prava, a jednog od njih dodatno za povredu privatnosti djeteta. Slučaj vršnjačkog nasilja prema neslužbenim podacima dogodio se u gradskoj četvrti Stoja, a napadači imaju 14, odnosno 15 godina.  Istarska policija ponovno je upozorila na ozbiljnost problema vršnjačkog nasilja i važnost njegovog pravovremenog prepoznavanja.

Posljedice vršnjačkog nasilja vrlo su ozbiljne i za dijete koje trpi nasilje i za ono dijete koje se nasilnički ponaša, ali posljedice ostaju i na djeci koja su promatrači nasilja. Stoga je, navodi policija, vrlo bitno pravovremeno prepoznati rizično ponašanje i prekinuti ga te pružiti djeci potrebnu pomoć.

Policija podsjeća da je snimanje i distribucija snimki vršnjačkog nasilja kažnjivo ponašanje jer tako dolazi do sekundarne viktimizacije žrtve koja je prisiljena ponovno osjećati nelagodu, strah ili sram.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

U kampu Bori?i u Biha?u smješten je velik broj migranata
1/8
Ključne riječi

Komentara 2

AL
Alfie
08:35 06.03.2024.

Krasno, maloljetnici a već su na stranici "Crne kronike" može ih biti sram !

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:37 04.03.2024.

Sve je manje inteligencije. Sada rade kaznena djela i to snimaju pa objave na društvenim mrežama. Barem manje posla za policiju i DORH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije