Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB S PUPOVCEM

Puhovski: Milanović je očito ljut jer je morao napraviti uzmak i javiti se DSV-u

Zoran Milanović, Žarko Puhovski
PIXSELL
28.03.2021.
u 12:46

Ne vidim kako predsjednik zamišlja reformu pravosuđa bez suradnje s HDZ-om i to je drugi veliki problem, kaže Puhovski

Sukob na relaciji predsjednik države Zoran Milanović i predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca komentirao je i politički analitičar Žarko Puhovski. Kaže kako se za početak treba postaviti Shakespeareovo općenito pitanje: „Ima li u toj ludosti sistema“. Jer cijeli sukob, kaže Puhovski djeluje, potpuno ludo i besmisleno.

– Valjda imaju svoje motive iako su meni nejasni. Pogotovo to vrijedi za predsjednika. Očito je toliko ljut zbog toga, što je morao napraviti uzmak, jer se u konačnici morao obratiti Državnom sudbenom vijeću da je proširio svoje napade i na Milorada Pupovca i Gordana Jandrokovića – kaže Puhovski.

Dodao je kako u cijeloj situaciji s izborom predsjednika Vrhovnog suda mora istaknuti tri ključne činjenice. Kao prvo, kaže Puhovski, problem mu je uvjerenje da bi se stanje u pravosuđu promijenilo izborom Zlate Đurđević za šeficu Vrhovnog suda.

– Ja osobno sam pristaša Zlate Đurđević, ali ne vidim što bi to ona mogla učiniti da bi se stanje u pravosuđu bitno promijenilo. Po mom mišljenju, svatko osim Đure Sesse na čelu Vrhovnog suda, bio bi napredak – kaže Puhovski. Ozbiljan političar, dodaje, dogovora se s parlamentarnom većinom oko svog izbora.

– Ne vidim kako predsjednik zamišlja reformu pravosuđa bez suradnje s HDZ-om i to je drugi veliki problem. Kao treće, ne vidim po čemu bi to iz činjenice da je umetnut u zakon DSV bile oštećene ovlasti predsjednika kada je jasno da nitko ne može postiti šef Vrhovnog suda upravo bez predsjednika države – kaže Puhovski.

Po njemu se predsjednik države pokazao nesposoban za dogovor i to je, kaže, pogrešno ponašanje šefa države.

– Nakon tih napada Milorad Pupovac ne može biti u krivu jer ga se napada po obrascu - Puhovski je loš profesor jer je ćelav. Sada svi moramo braniti Pupovca. Jednostavno je onemogućena rasprava tko je u pravu – kaže Puhovski.

VIDEO Milorad Pupovac komentirao izjave Zorana Milanovića

Komentara 83

SP
Split71
13:17 28.03.2021.

Pricekaj da se Kizo probudi pa ces i ti dobit ponovo i ti po nosu,hahahaha

Avatar Terra
Terra
13:38 28.03.2021.

Kako leti perje iz ovog jugo kokošinjca....drago mi je da se glođu između sebe.

DU
Deleted user
13:28 28.03.2021.

Jedva čekam danas oko 15 30 sati. Ovo do sada je bila kamilica. Jadni Žarko, nije ništa naučio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije