Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO NAORUŽANI

Pucnjava u Baselu: dvoje mrtvih, jedan teško ranjen

švicarska policija
Foto: Patrick Seeger/DPA/Pixsell
10.03.2017.
u 07:23

Nije otkriven nijedan podatak o osumnjičenicima i o njihovim motivima

Dvojica naoružanih muškaraca ubila su dvije i teško ranila jednu osobu u baru u Baselu, na sjeverozapadu Švicarske, pucajući u goste više puta, izvijestilo je državno odvjetništvo u Baselu dok su osumnjičenici u bijegu.

Nije otkriven nijedan podatak o osumnjičenicima i o njihovim motivima.

Oko 20.15 sati po mjesnom i po srednjoeuropskom vremenu "dvojica su ušla u Cafe 56 i zapucala nekoliko puta. Dva posjetitelja su ubijena. Jedan je ranjen i stanje mu je kritično", reklo je u priopćenju baselsko državno odvjetništvo.

Žrtve još nisu identificirane. Nijedan drugi gost te ustanove nije ranjen. Uzbunu su podigli prolaznici.

"Točan tijek događaja i razlozi napada još nisu poznati i predmet su istrage", ističe savezno državno odvjetništvo.

Unatoč policijskoj potrazi, osobe odgovorne za pucnjavu su u noći na petak još bile u bijegu.

Pucnjave su prilična rijetkost u Švicarskoj gdje muškarci koji su odslužili vojsku mogu kod kuće držati oružje kao pripadnici pričuvnog sastava. O tom se pravu ponekad vode polemike, osobito kada se to oružje koristi u obiteljskim svađama i u osobnim obračunima.

Po podatcima švicarskih glasila, u toj zemlji s oko 8 milijuna stanovnika kod kuće se čuva dva milijuna komada oružja.

>> VIDEO Nijemac (35) autom se zabio u pješake i jednog ubio, ozlijeđena i Bosanka

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
10:37 10.03.2017.

Pucnjava u albanskom baru, međualbanski obračun ilegalno kupljenim oružjem a novinar pokušava progurati nečiju politiku. Da trebamo svi pokloniti državi skupo plaćeno oružje 91 i pustiti politiku i kriminalce da rade što žele.

DU
Deleted user
10:34 10.03.2017.

"u Baselu na sjeveru Svicarske",A ja mislijo da je Basel glavni grad Svicarske,i pola tog grada lezi u Njemackoj,a pola u Svicarskoj,tako dace se tesko ti ubijce pronaci,ako nebude nekakvih opipljivi dokaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije