Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muljaže na fakultetu

Protiv četvorice podignuta optužnica u predmetu Indeks 4

indeks
27.05.2010.
u 19:08

Optužnicom se A. M. O. tereti da je dogovorio sa I. S. da mu osigura upis prolaznih ocjena bez regularnog polaganja ispita iz pet predmeta.

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana, i to protiv V. K. (1965.), J. R. (1955.), I. S. (1980.) i A.M.O. (1978.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, protuzakonitog posredovanja i poticanja na protuzakonito posredovanje, priopćeno je iz DORH-a.

Optužnicom se A. M. O., inače student na Fakultetu prometnih znanosti, tereti da je tijekom prve polovice 2008. u Zagrebu dogovorio sa I. S. da mu osigura upis prolaznih ocjena bez regularnog polaganja ispita iz pet predmeta. Potom mu je A. M. O. predao indeks i 2600 eura od čega je I. S. zadržao 300 eura.

Nadalje, I. S. je dogovorio sa V. K., inače višim predavačem na Fakultetu prometnih znanosti, da za novčanu nagradu osigura A. M. O., bez stvarnog polaganja ispita, upis ocjena kod drugih profesora, na što je V. K. i pristao te od I. S. u dva navrata uzeo ukupno 2300 eura.

Tako su, na traženje V. K., J. R. i još jedan profesor na spomenutom fakultetu, upisali A. M. O. ocjene dovoljan, a V. K. mu je upisao ocjenu dobar iako nije stvarno polagao ispite.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
standup
19:32 27.05.2010.

ma sve te \"profesore\" triba -Pred Zid !!...oni telefonski razgovori su \"s´lag-na tortu\"...dali cés´dati pi....ke ??...\"Akademci \"??

OB
-obrisani-
20:51 27.05.2010.

Student A. M. O.(1978), dakle “brucoš“ od 32 godine, koji to student ima 32 god? Ili je vječni ili je jedan od onih koji prijepodne maturiraju u Banja Luci a do večeri imaju diplomu prometnog fakulteta.

ZL
Zlatko72
08:49 28.05.2010.

pa da svi su uceni i pametni a nemaju sta jesti a rade na naj boljim mjestima sa kupljenom diplomom i onda idu van raditi i ti profesori ako su profesori i oni su sigurno kupili diplomu sve to u buaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije