Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za bolja prava

'I mi smo zdravstvo': Stotine medicinskih sestara prosvjeduje na Zrinjevcu, Beroš ih neće primiti

Zagreb: Prosvjed medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja na Zrinjevcu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
11.05.2023.
u 12:32

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na današnjem prosvjedu na Zrinjevcu. Beroš i Plenković odlučili su da se neće sastati s prosvjednicima.

Na Zrinjevcu se danas održao prosvjed Sindikata medicinskih sestara nemedicinskog osoblja. Pod geslom "I mi smo zdravstvo" zahtijevaju povećanje platnih koeficijenta za najmanje deset posto i poboljšanje uvjeta rada.

"Što bi se dogodilo da kuhari u bolnicama ne skuhaju obroke? Da čistačice ne očiste operacijsku salu? Da laboranti ne izvade krv, a u računovodstvu ne naprave obračune? Zdravstveni sustav bi pao!" Tim riječima otvoren je veliki prosvjed medicinskih sestara i tehničara te nemedicinskog osoblja u zdravstvu, koji je na Zrinjevcu okupio nekoliko stotina ljudi.

Zagreb: Prosvjed medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja na Zrinjevcu
1/16

– Mislim da je krajnji trenutak da se prepoznaju potrebe, da sustav ne može funkcionirati s nezadovoljnim ljudima – kazala je Anica Prašnjak, predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara – tehničara. Organizatori su Hrvatski sindikat medicinskih sestara i Samostalni sindikat zdravstva koji ističu da su sestre, tehničari i nezdravstveno osoblje potplaćeni, preopterećeni i rade u lošim radnim uvjetima. Traže da i ostali zaposlenici u zdravstvu dobiju ono što su nedavno dobili liječnici, što znači povećanje plaća te poboljšanje radno-pravnog statusa.

Jedan od zahtjeva Hrvatskog sindikata medicinskih sestara i Samostalnog sindikata zdravstva bio je sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je pak jučer rekao da će se s njima sastati ministar zdravstva Vili Beroš. U srijedu, dan uoči prosvjeda, Beroš je izjavio da se danas neće sastati sa sindikatima koji organiziraju prosvjed te im poručio da se za materijalna prava bore kroz kolektivne pregovore.

>> VIDEO Veliki prosvjed 'Srbija protiv nasilja' u Beogradu

Komentara 1

Avatar Burviles
Burviles
15:07 11.05.2023.

kad vidim da su na pozornici svakodnevni glumci Sever,Novosel,Sipić i ova prašnjak ne djeluju da se bore za radnike !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije