Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne žele cenzuru

Prosvjed ispred HRT-a zbog sjednice Vijeća i slučaja 'Igor Vukić i Jasenovac'

Prosvjed ispred HRT-a pod nazivom Stop cenzuri - pravo na istinu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
04.06.2018.
u 15:27

Željko Maršić, inače organizator ovog prosvjeda i predstavnik građanske inicijative 'Ivo Pilar' poručio je: Gonit ćemo vas istinom, gonit ćemo vas do kraja

Uoči današnje izvanredne sjednice Vijeća HRT-a zakazane u 15 sati ispred HRT-a se okupilo tridesetak prosvjednika mahom iz braniteljskih udruga koje su HRT optužile za cenzuru vezano uz prošlotjednu emisiju 'Dobar dan, Hrvatska' urednice Karoline Vidović Krišto u kojoj je gostovao Igor Vukić govoreći o Jasenovcu, a ta je emisija i bila povodom za izvanrednu sjednicu Vijeća. HRT se dan nakon emisije javno ogradio od stavova izrečenog u toj emisiji vezano uz logor Jasenovac.

- Ovdje prosvjedujemo protiv brutalnog kršenja slobode medija i slobode govora na HRT-u, protiv manipulacije i blaćenja hrvatskog naroda od strane HRT-a, protiv vodstva HRT-a, protiv cenzure na HRT-u te prosvjedujemo za pravo na istinu. Jedna od rijetkih osoba u ovoj okupiranoj instituciji koja profesionalno, savjesno i u službi javnosti radi svoj posao je Karolina Vidović Krišto i zato je izložena progonu, kazala je u ime okupljenih prosvjednika predstavnica branitelja Zorica Gregurić.

Potom se kritički osvrnula na svakog od sedam članova i članica vijeća HRT-a te pojedinaca u vodstvu HRT-a služeći se izrazima neokumunisti, neojugoslaven, perjanica fašističkog tjednika, podobnik jugokomunizma, bivši partijski sekretar, zaljubljenik u maršala Broza...
Na kraju je Gregurić iznijela i zahtjeve prosvjednika kazavši da je postupanje HRT-a i vijeća protudržavno, protoznanstveno i protuljudsko.

- Zahtijevamo od državnih tijela da u skladu s Ustavom i zakonima odmah zaustave cenzuru na HRT-u i zahtjeva prestanak prijetnji novinarima i urednicima koji se ne slažu s tekovinama totalitarizama. Zahtijevamo vraćanje vijesti o gostovanju Vukića i snimku na internetskoj stranici te ispriku HRT-a Karolini Vidović Krišto, zaključila je Grgurević, a Željko Maršić, inače organizator ovog prosvjeda i predstavnik građanske inicijative 'Ivo Pilar' poručio je: Gonit ćemo vas istinom, gonit ćemo vas do kraja.'
Među prosvjednicima je bio i profesor povijesti Josip Jurčević koji je kazao:

-  HRT provodi državni teror i krajnje je vrijeme da tu instituciju oslobodimo od tog terora. HRT manipulira i slobodom govora. Među prosvjednicima je bio i Igor Vukić koji je samo prokomentirao da je takvih emisija trebalo biti prije i da se o temi Jasenovca moralo govoriti i prije.

Komentara 62

BU
Budak
15:48 04.06.2018.

U Hrvatskoj nema fašizma. Drže ga na “životu” lijevičarske parazitske udruge i stranke koje od navodne borbe protiv fašizma žive. Priznati da ga nema bi značilo sebi uzeti kruh jer od rada oni neznaju živjeti samo od prazne priče i galame. Posebno odvratno, ukoliko se između tih krpelja na državnom proračunu nađu Hrvati, je pljuvanje i lažno optuživanje vlastitog naroda za fašizam. Perverzna skupina.

DU
Deleted user
16:01 04.06.2018.

Komunisti su naj veci fasisti na svijetu. Na delekom istoku gube posljednju utvrdu, valjda ce i u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
16:31 04.06.2018.

Bravo Igor Vukic,samo govori istinu, a svi oni kao Mesic,Pusici,Stazic,Pupvac i ostali EAT YOUR HEARTOUT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije