Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trošenje novca

Prosvjed građana okupljenih oko grupe 'Autići za županicu'

Marina Lovrić Merzel (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
01.11.2013.
u 10:00

Kako stoji u opisu grupe, koja ima dvjestotinjak članova, građani će ispred zgrade županije pokazati svoje mišljenje o županičinoj kupnji novih automobila i trošenju novca poreznih obevznika, na način da će tamo ostavljati dječje igračke

Inicijativa građana Siska i Sisačko-moslavačke županije, okupljena oko Facebook grupe "Autić za županicu", i službeno je policiji prijavila miran prosvjed koji će se održati u subotu, 02. studenog, od 12 do 13 sati ispred zgrade Županije u Sisku.

Kako stoji u opisu grupe, koja ima dvjestotinjak članova, građani će ispred zgrade županije pokazati svoje mišljenje o županičinoj kupnji novih automobila i trošenju novca poreznih obevznika, na način da će tamo ostavljati dječje igračke - autiće. Moto im je "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli."

"Skup je nestranački i organiziran kao inicijativa građana." , ističu organizatori.

Podsjetimo, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel odnedavno se vozi u novom Audiju A6 za kojeg će županija, putem leasinga, platiti ukupno 432.941 kunu. Zamijenila je tako svoj stari Audi A6, kojeg je 2008. godine platila 413.283 kuna. Ona je kupnju novog vozila ocijenila nužnim, jer " svakodnevno prijeđe 250 kilometara unutar županije, jedne od najvećih u zemlji". No, nije objasnila zašto joj je baš trebao automobil s automatskim mjenjačem s minimalno sedam brzina, snagom motora od barem 150 kW, međuosovinskim razmakom od barem 2900 milimetara i audio sustavom s 10 zvučnika.

U specifikacijama natječala je stajalo da se traži isključivo polovan automobil, kupljen 2013. godine, pa je kupila salonsko vozilo od jedinog ponuđača na natječaj Porsche Leasing Zagreb. Usput je kupila i još dva osobna vozila niže srednje klase – trovolumen, gdje su se tražila isključivo nova vozila i to posljednji dostupni model od proizvođača. Procijenjena vrijednost ta dva vozila bila je 275.000 kuna, u što je uključen PDV, a konačna cijena koju će županija platiti je 248.753,46 kuna. Ukupna cijena za tri nova automobila je 682.000 kuna.

Stranica inicijative "Autić za županicu":

https://www.facebook.com/events/208704539308708/?hc_location=stream  

>> HGK je prvo kupio Mitsubishi pa Land Rover, a zatim Mercedes

Komentara 52

SE
Sevilla
10:27 01.11.2013.

sada kad te javnost stisla oko novog auta pronašla si rešenje i za vrtić. draga gospodo mercel , zar se trebala rodit afera zvana AUDI 460000KN da bi ste vi pronašli rešenje za djecu kostajnice da nemoraju ić u vrtiće preko rijeke?

SE
sestrićna
11:04 01.11.2013.

sinoć sam je gledao na jednoj našoj tv i moram priznati osim što guli narod jako je i bahata..žena posjeduje nekoliko kuća stanova vikendica a priča se da ima i milijunsku ušteđevinu..kredit koji ima za stan u zagrebu je navodno samo pokriće da ne ispadne da je sve plaćeno istog trenutka gotovinom..to je nova pravednost starih partijaša koji su navodno socijalno osviješteni..za njih zakon ne vrijedi jer ih pravosuđe štiti..a osim toga kum joj je linić..skužit će jednog dana i oni naivni da ovi sdp.ovci nisu ništa pošteniji od onih hdz.ovaca samo što njihove rabote još nema tko isztaržaiti jer 90% pravosuđa drže ljudi iz bivšeg režima..u tom grmu leži zec..

IV
ivica.vranjic
10:35 01.11.2013.

Sjajna inicijativa! A onda će Marina pokupit te autiće i otići u vrtić i to poklonit kao svoj poklon... Protiv partije se ne možete boriti na zapadnjački način kad oni koriste "proverene" metode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije