Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.10.2013. u 12:00

Osim sisačko-moslavačke, još dvije županije upravo obnavljaju vozni park pa Linić može zadovoljno trljati ruke porastom prihoda od PDV-a

Marina Lovrić Merzel, sisačko-moslavačka županica, zorno je pokazala zašto su župani, njih dvadeset, složno na sastanku s Brankom Grčićem odbili ideju ukidanja županija. Kupnjom novog audija A6 automatik sa sedam brzina i deset zvučnika koji će građane stajati 433.000 kuna SDP-ova županica radi upravo ono što sugeriraju ekonomisti – troši. Istodobno puni i državni proračun jer će PDV platiti više od 100.000 kuna. Jutarnji piše da osim sisačko-moslavačke, još dvije županije upravo obnavljaju vozni park pa Linić može zadovoljno trljati ruke porastom prihoda od PDV-a.

Od stojadina do privatnog planinarskog doma

Nadan Vidošević, predsjednik HGK, još nije podnio ostavku, a kad će, ne zna se. U međuvremenu novinari podsjećaju na manje poznate detalje iz Nadanove imovinske kartice. Novi list aktualizirao je gradnju Vidoševićeve rezidencije u Gorskom kotaru na 50 hektara šume. Da bi dobio pravo građenja, tražio je i dobio dozvolu gradnje planinarskog doma. Jedinog planinarskog doma u Hrvatskoj, a možda i šire u koji planinarska noga nije i ne može kročiti. Slobodna podsjeća da je Nadan 1991. na početku svoje tranzicijske karijere vozio – stojadina. Svaka je sličnost sa Sanaderom i njegovim renaultom 8 posve slučajna. Osim toga, Sanader nema planinarski dom.

>> Kako su građeni Nadanovi dvori

Tijelo pokojnice godinu dana 
čeka na ukop

Petar Bilobrk, direktor splitskog komunalnog društva Lovrinac, suočen je s nezabilježenim slučajem. Tijelo Muješire Mlatišume, državljanke BiH koja je preminula u splitskoj bolnici, godinu dana leži u tamošnjoj mrtvačnici i čeka na ukop. Nitko ne dolazi po pokojnicu, tijelo i dalje čeka na dostojanstven ispraćaj, a Grad ne želi platiti troškove pokopa jer pokojnica nema prebivalište u Splitu. Možda je ipak red da je civilizirano pokopaju, makar joj kasnije poslali – ovrhu.

Posve novo 
iskustvo za 
Nevena Matesa

Neven Mates, prvi hrvatski član Europskog revizorskog suda, morat će objasniti Europskom parlamentu zašto ih je krivo informirao i prevario. Hrvatskoj javnosti ne treba ništa objašnjavati, mi smo već navikli na takvu politiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?