Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PREDSJEDNIK
Povratak na članak

Obilježena 14. godišnjica smrti Franje Tuđmana

U Rijeci su građani na Jadranskom trgu zapalili svijeće pokraj Tuđmanove slike

Komentari 30

Avatar marnie
marnie
08:28 10.12.2013.

Ovakav članak o dr Tuđmanu mogao je bez problema osvanuti i u New Zealand Timesu. Kao malo proširena osmrtnica.

VL
PI
pidohca
09:10 10.12.2013.

nevjerojatno ali istinito, večernji list objavljuje opširniji i veći članak o jovi kapičiću , no,nije uopće bitno jel je neko za il proti FT osvrnimo se na činjenice...pogledajmo rezultate(statistiku) devet godina vladavine FT pa usporedimo sa dva mandata adezea ia i jedan ipo esdepea, garnitura vladavine (zajedno)u 14 godina ne bi mogla nit obranit jedan najobičniji kokošinjac ,drugarice i drugovi iz večernjeg lista ,sramite se vakog članka,......vi ste iskompleksirani bečki konjušari,šta bi FT reka"stoka sitnog zuba"

VL
Avatar Ivkošić
Ivkošić
09:12 10.12.2013.

Koliko je Tuđmanu Hrvatska bila bitna govori činjenica da je bez problema pozvao i oporbu u vladu i da nije htio podjelu na crvene i crne.

VL
AM
ameris
08:58 10.12.2013.

Imao je pun život,dostojanstven,povjesno osvješćen i nadasve državotvoran.Nitko mu nije kasnije dorastao.Da,kako netko reče, da je dr. Tuđman danas živ s a z v a o b i V l a d u n a c i o n ai o n a l n o g s p a s a .

VL
Avatar mary loo to
mary loo to
08:40 10.12.2013.

Prvi hrvatski predsjednik i velika povjesna ličnost..što vrijeme bude više odmicalo to će mnogi shvatiti kako su "doživotni bivši" i trenutni sadašnji pikzibneri..Sve za Hrvatsku,Hrvatsku ni zašto..Viva Croatia

VL
Avatar veleposlanik
veleposlanik
12:24 10.12.2013.

Prvi predsjednik Republike Hrvatske. U inat svim hrvatskim neprijateljima,kako vanjskim tako i unutarnjim.

VL
Avatar zabadalo5
zabadalo5
10:04 10.12.2013.

Hvala ti za sve!

VL
Avatar pf
pf
11:45 10.12.2013.

'' Imamo je i biti će onakva kakvu si je sami uredimo '' rekao je Tuđman 1992. godine. Kakva je ? Vanjsku politiku nam vode Obama i Merkel, pravosuđe Viviane Reding, obranu NATO, a financije EU stečajni upravitelj. Tuđmanove Hrvatske više nema. Trajala je 23 godine, koliko je trebalo da je hadezeovci opljačkaju. Ostala nam je zastava, himna i dug od 50 milijardi € + kamate, a nemamo novaca niti za kamatu. Stranci koju je osnovao Tuđman se sudi kao mafiji, a vrh stranke je na robiji u Remetincu zbog pljačke Hrvatske. Howgh. !

VL
PA
patria
14:49 10.12.2013.

Bez Tuđmana ne bi bilo ni današnje samostalne i terotorijalno cjelovite Hrvatske a upravo to je ono što mnogima toliko smeta. Tuđmanova politika je zaslužna za to što se Hrvatska u onim teškim i sudbonosnim danima kada je kao neželjeno dijete mnogih zemalja tvz. međunarodne zajednice koje su bile za očuvanje Jugoslavije makar i sa hegemonijom uvećane Srbije ili koje su jednostavno bile više ili manje otvoreno prosrpski nastrojene uspjela obraniti u krvavoj agresiji vojno daleko nadmoćnije Srbije, izboriti se za međunarodno priznanje i konačno postići pobjedu i kombinacijom vojnih i političkih sredstava suverenitet na cijelom svom teritoriju. Tuđman je zaslužan za likvidaciju srpske paradržave u Hrvatskoj, kao i za osujećivanje inicijativa koje su težile za legalizacijom takve države unutar Hrvatske na temelju nekakvog kompromisnog sporazuma a što je bilo prihvatljivo rješenje za mnoge predstavnike tadašnje oporbe. Tuđman je zaslužan i za to što je hrvatskom vojnom intervencijom spasio Bihać i u Bosni i Hercegovini promjenio situaciju od relativne srpske pobjede kada su držali sedamdeset posto zemlje pod svojom kontrolom na sadašnju ipak daleko prihvatljiviju svojevrsnu pat poziciju. Velika Tuđmanova zasluga je i to što usprkos i svim negativnim posljedicama takve politike početkom devedesetih nakon pada jugokomunizma nije došlo do međuhrvatskog obračuna, nego je nastojao ujediniti sve hrvatske snage u obrani od srpskog agresora. Kada su u pitanju bili temeljni hrvatski nacionalni interesi i samopoštovanje i usprkos mnogim i snažnim vanjskim pritiscima Tuđman nikada nije bio toliko servilan i popustljiv kao svi oni koji su na vlast došli nakon njega. Žestoko se protivio do samoga kraja bilo kakvim pokušajima nekakve obnove Jugoslavije u bilo kojem obliku i time stekao neprijateljstvo mnogih izvan zemlje i unutar same Hrvatske. Ukratko za razliku od svih vodećih hrvatskih političara nakon njega Tuđman je bio i državnik koji je jedino vjerovao u Hrvatsku i vodio se isključivo njenim interesima.

VL
LI
ličkimerkel
15:24 10.12.2013.

franjo tuđman je jedna od rijetkih osoba za kojom sam plakao a da mi nije u rodu ili da je nisam poznavao osobno nisam plakao samo zbog kako se kaže žala za odlaskom drage osobe nego i iz straha za za budućnošću hrvatske ,nekako sam predosjećao da će bagra zasjesti na pantovčak i u banske dvore,ispostavilo se da sam bio apsolutno u pravu,reklo bi se da je smrću tuđmana i hrvatska prdnula u fenjer te ona i dalje čeka novog tuđmana da uskrsne počivao u miru dr.franjo tuđmane tvoje ime i spomen na tebe će živjeti vječno u srcu časnih hrvata

VL
DU
Deleted user
11:41 10.12.2013.

Bez Franje Tuđmana danas ne bi bilo ni samostalne Hrvatske. Znaju to i neprijatelji Hrvatske i hrvatskog naroda zato se njima ne čudim što ga mrze koliko se čudim Hrvatima koliko malo poštuju Tuđmana.

VL
DU
Deleted user
13:51 10.12.2013.

Franjo Tuđman je bio prvi hrvatski predsjednik i kao takav je povijesna ličnost koliko god to smetalo pojedince.

VL
BI
budimo_iskreni
10:33 10.12.2013.

Definitivno najveći čovjek u hrvatskoj povijesti! Dao je život za domovinu, pa zar ni to nije dovoljno? Očito mnogima smeta samostalna i suverena Hrvatska pa im je tudman glavni krivac za nezadovoljstvo i tugu za neprezaljenom zločinačkom jugoslavijom. Srećom, živimo u demokraciji i njihova tiranija neće nikad postati službena!

VL
Avatar Stjepan .
Stjepan .
11:09 10.12.2013.

Počivao u miru Božjem moj Predsjedniče.

VL
LA
Lavica7
15:53 10.12.2013.

Otac pretvorbe i privatizacije. Slava mu.

VL
PU
pusrane
15:43 10.12.2013.

Sva sreća, oslobodio nas sramote...

VL
Avatar maladala
maladala
14:38 10.12.2013.

Ma ajde neka nam je živ i zdrav!

VL
Avatar PROTIV
PROTIV
10:04 10.12.2013.

Za pol ure očekujem fotke sa mirogoja na kojima su šeks, jandroković, karamarko, bebić, hebrang i ostala poštena klapa

VL
Avatar traktorista s dušom
traktorista s dušom
09:59 10.12.2013.

Država ne se stvara radi.....samostalnosti Suverena...tj Poglavnika već radi kvalitete života naroda u toj Državi . a koje je to kvalitete života...donio ovom jadnom narodu....tuđmanizam.?????

VL
Avatar traktorista s dušom
traktorista s dušom
09:47 10.12.2013.

daj....barba ...uspori malo..... ...voziš 100 na sat.....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.