Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Proračun u 2014. godini veći za osam milijuna kuna, uprava daje poticaje za energetsku obnovu

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
17.06.2014.
u 07:58

Proračun je veći jer je grad kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvario nekoliko projekata vrijednih tri milijuna kuna

Vijećnici Gradskog vijeća Vinkovaca prihvatili su prijedlog povećanja proračuna za ovu godinu za osam milijuna kuna, a gradonačelnik Mladen Karlić je pojasnio kako je jedan od razloga povećanja proračuna što je grad kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvario nekoliko projekata vrijednih tri milijuna kuna. Sve to je vezano za datum 24. srpnja kada stupa na snagu Zakon o obveznom razdvajanju korisnog otpada u kućanstvima.

- Riječ je o projektu razvrstavanja otpada kojim će građani dobiti dodatnu kantu i posudu kako bi razvrstavali otpada već u kućanstvima, a u stambenim naseljima grada postavit ćemo i nekoliko zelenih otoka. Također ćemo kroz Program energetske obnove obiteljskih kuća pomoći građanima koji žele obnoviti svoje domove, a riječ je o obnovi pročelja, stolarije i krova čime bi one postale energetski učinkovitije - pojasnio je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

>> Za obnovu stradalih cesta 100 milijuna kuna

Komentara 1

LA
ladislaus
11:24 21.06.2014.

Tko će očistiti "smeće"koje je porušilo industriju i banke na teritoriji ove naše istočne Hrvatske.Kako ih nije sramota svoj narod ovako dovesti u neprilike.Ponosan i gladan ....dokad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije