Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANCI U ŠOKU

Pronađeno tijelo nestale Sarah Everard. Osumnjičen policajac koji je čuvao veleposlanstva

Foto: REUTERS
1/4
13.03.2021.
u 09:09

Britanski mediji navode da je policija objavila da je Couzens u sklopu svojeg posla bio zadužen i za sigurnost veleposlanstva i političara.

Britanska policija potvrdila je da je u šumi u Kentu pronađeno tijelo 33-godišnje tijelo Sarah Everard. Policajac Wayne Couzens (48) je osumnjičen za otmicu i ubojstvo 33-godišnjakinje. 

Slučaj je potresao Britaniju i pokrenuo javnu raspravu o sigurnosti žena na ulici. Naime, nakon što je Everard nestala na putu prema doma, pokrenuta je potraga za njom.

Couzens je uhićen 9. ožujka pod sumnjom da je oteo Everard, dok je nakon potvrde kako pronađeni ljudski ostatci pripadaju nestaloj 33-godišnjakinji uhićen i za njezino ubojstvo, piše Mirror. 

On je već dva puta završio u bolnici zbog ozljeda koje je zadobio u pritvoru dok je navodno bio sam u ćeliji. Žena koja se sumnjiči da mu je pomagala pri izvršenju zločina puštena je na slobodu uz jamčevinu. 

Foto: REUTERS/Ann Wang

Britanski mediji navode da je policija objavila da je Couzens u sklopu svojeg posla bio zadužen i za sigurnost veleposlanstva i političara. 

Slučaj je zadobio pažnju javnosti pogotovo nakon što je policijska povjerenica Cressida Dick kazala kako su izuzetno male mogućnosti da žena na ulici bude oteta. Mnogi su joj preko društvenih mreža poručili da je istina da su šanse za to male, no i da je seksualno zlostavljanje na ulici svakodnevni problem. Brojne žene počele su preko društvenih mreža dijeliti svoje iskustvo pritom tražeći reakciju vlast.

Zastupnica Jess Philips u svojem govoru u parlamentu pročitala je imena ubijenih žena u prošlog godini i istaknula kako je 'društvo prihvatilo mrtve žene'. Pojedine zastupnice u britanskom parlamentu navele su kako one same se boje hodati po noći, te da su nužne fundamentalne promjene. 

Komentara 2

ST
Startrack
13:41 13.03.2021.

Pa tako tije i u USA. Zena da hoda sama po ulici nije pametno u pola grada.

DU
Deleted user
10:22 13.03.2021.

Znači samo žene mogu stradati po noći same na ulici?ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije