Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUFINANCIRANJE EKOPROJEKATA

Programom Zeleni pojas Ina podržala 12 novih projekata

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 18:26

Na natječaju je zaprimljeno rekordnih 348 prijava, a odabrani projekti zadovoljili su stroge kriterije

Plavi T-Box za zeleni T-Shirt, Čišćenje kupališta Banja, Pošumljavanje otočića Sv. Pelegrin, Dignano Run – Šporkica van, Seahorse Story, Umrežavanje vune, ZaVRTi na zeleno, Cijepljenje za bolju budućnost, Zelena učionica kraljice voća, Eko Tinjanci, Energija sunca za sretnije djetinjstvo te Zelena i pametna školska autobusna stanica 12 je projekata nevladinih udruga i edukativnih ustanova koje će u okviru programa Zeleni pojas, kojega provodi osmu godinu zaredom, sufinancirati Ina.

Na natječaju je zaprimljeno rekordnih 348 prijava, a odabrani projekti zadovoljili su stroge kriterije u čijem je fokusu bila revitalizacija kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, sadnja autohtonih trajnih biljki, edukacija mladih da misle „zeleno“, a pri nabavci opreme prednost se davala onoj od ekoloških materijala, priopćili su iz kompanije. Projekti će se provesti uz financijsku podršku Ine, a dio će biti realiziran i uz pomoć Inina Kluba volontera.

– Ina veliku pažnju pridaje zaštiti okoliša, kao i pomaganju zajednicama u realizaciji njihovih zelenih inicijativa. Najbolji primjer takve prakse je upravo Inin program Zeleni pojas. Drago nam je što su brojne organizacije te obrazovne ustanove i ove godine u našoj kompaniji prepoznale pouzdanog partnera uz čiju pomoć mogu ostvariti svoje ekološke projekte, o čemu svjedoči i rekordni broj prijava na Zeleni pojas 2021. – rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Projekte je odabrala Stručna komisija koju su činili Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, prof. dr. sc. Vlasta Ćosović, redovita profesorica na PMF-u, Stipe Božić iz HGSS-a te predstavnici Ine. Kao i prijašnjih godina, jedan projekt odabrali su fanovi Inine FB stranice. 

 

>> VIDEO Pogledajte konferenciju Hrvati koji danas mijenjaju svijet

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije